23. května 2013 • 09:51

Draci unikají svým soupeřům, nováček z Tempa se stále trápí

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Draci Brno v extraligové tabulce svým soupeřům unikají a po dvou výhrách nad Tempem jsou suverénně v čele. Technika i Kotlářka totiž jednou prohrály a tak nyní ztrácí na Draky 4 vítězství. 



Tempo Titans Praha – Draci Brno 5:20, 0:14

Dvě jasné výhry si odváží obhájce titulu po soubojích s nováčkem soutěže. Nasázeli mu celkem 34 bodů a obdrželi jich pouze 5. Domácí vzdorovali pouze první půlku prvního utkání, kdy se jim podařilo srovnat na 4:4 a držet tento výsledek až do začátku 4. směny. Pak přišel další atak hostů, který okořenil grandslam Martina Schneidera a rozdílový výsledek. Druhé utkání bylo jasné od začátku, když Draci získali hned ve 2.hře 9 bodů. Tempo tak zůstává stále poslední, Draci si upevnili vedoucí příčku.

 

Technika Brno – Eagles Praha 11:1, 7:16

Šestou výhru z devíti, které má Technika na svém kontě, si připsal Trevor Caughey v prvním sobotním duelu. Domácí se uklidnili vydařeným úvodem, kdy získali 3 body. Hostům se podařilo vykřesat trochu naděje v 6. směně, kdy snížili na 1:4, ale dvě poslední dohrávky ukázaly, kdo je pánem na hřišti. Druhé utkání bylo bodově ještě bohatší, jenže tentokrát se radovali pražští Eagles. Z přetahované, ve které se celý zápas přelévalo vedení z jedné strany na druhou, udělal jednoznačný výsledek až poslední inning a osm bodů hostů. Homerunové dostihy mezi Jiřím Markem a Matějem Hejmou pokračují, oba odpálili o víkendu po dvou a oba jich mají letos zatím 5. Oba týmy zůstaly v tabulce na svých pozicích – Technika na 2. místě, Eagles na 4.

Arrows Ostrava – Kotlářka Praha 10:3, 4:5

Marka Červenku přivítal na prkně Jakub Malík jako druhý pálkař homerunem, což nastartovalo celou ostravskou ofenzívu a 8 bodů ve dvou směnách. Další homerun přidal Malík a také Petr Čech. Poté už se celkem v poklidu dohrálo až do konce, Jan Novák další větší útok nepřipustil. Rovněž Martin Drong nedovolil Kotlářce více, než bylo nutné. Druhé utkání bylo o poznání vyrovnanější. Na úvodní tři body ostravských Pražané zvládli odpovědět a nenechali si tak soupeře odskočit. Vyrovnávací bod na 4:4 zařídil sólo homerunem Jakub Sládek. Vítězný doběh si připsal v 9. směně Petr Baroch. Jason Daniels Arrows nepustil v dohrávce domácí vůbec na metu, a tak si Kotlářka odvezla z Ostravy cenné vítězství. Diváci viděli další dva homeruny, druhý přidal Sládek a další opět Petr Čech.

Hroši Brno – Skokani Olomouc 2:10, 1:14

Hroši se bohužel vezou na špatné vlně a prohráli páté utkání v jednom týdnu. V úvodním utkání si neporadili s nestárnoucím Pavlem Procházkou v dresu Skokanů, který vydržel na kopci celých 7 směn. Naopak Skokanům se na pálce dařilo a postupným sbíráním bodů během celého zápasu si došli pro první výhru. Útočná „slina“ vydržela olomouckým i pro odpolední utkání, jejímž výsledkem bylo střídání startéra Hrochů Marka Bošanského za stavu 0:7. Hroši nenašli na Jakuba Černíka ani na další nadhazovače Skokanů žádný recept, a podlehli i ve druhém zápase.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud