26. června 2013 • 16:18

Kotlářka se s Draky rozešla smírně, Eagles "utekli" Arrows

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední hrací víkend před reprezentační přestávkou přinesl dva vyrovnané zápasy mezi Kotlářkou a Draky, dvě výhry Techniky, Eagles i Skokanů. Postupující čtveřice do play-off už se rýsuje, ale do konce soutěže ještě zbývá dost zápasů. Jasněji je i na barážových pozicích, kde se nachází Tempo Praha a Hroši Brno.



Kotlářka Praha – Draci Brno 2:3, 6:5

Tahák kola skončil smírně. Obě utkání byla dramatická a o výsledcích rozhodovaly maličkosti. V úvodu prvního utkání se dostali domácí do vedení po doběhu Petra Barocha. Hosté vyrovnali ve 4. hře, když kotlářská obrana nestihla přidat k jednomu autu double-play. Marka Červenku po několika metách zdarma vystřídal na domácím kopci Jan Blažek, ale bodu Draků nezabránil. Domácí dokázali hned v dohrávce 6.inningu vyrovnat, a tak nakonec rozhodl odpal Karla Hrušovského a doběh Martina Veselého v 7.inningu. V zápase kralovali nadhazovači, Karl Malecek rozdal za 7 směn 6 strike-outů. Druhý zápas byl na odpaly bohatší a v průběhu střetnutí to vypadalo na relativně jasnou výhru mistrů, kteří se i díky homerunu Ondráčka dostal do v polovině poslední směny do vedení 5:2. Domácí však zapnuli na vyšší stupeň, pálkaři našli recept na dohazujícího Michala Sobotku a dokázali zápas otočit. Soupeři se tak rozešli smírně, Draci stále drží první příčku, Kotlářka druhou. 

Hroši Brno – Technika Brno 8:9, 3:11

V malém brněnském derby byla dvakrát úspěšnější Technika a Hroši jsou tak stále na 8. místě tabulky s bilancí W-L 4-21. Technika se naopak trochu přiblížila k pražské Kotlářce na 2. pozici. V prvním souboji měli domácí výhru na dosah, i když museli od začátku dotahovat náskok Techniky. O vedení 8:7 přišli až v samotném závěru. Trenéři domácích protočili na pálce celkem 17 hráčů, nadhazovačů nakonec 6, ale přesto to na vítězství nestačilo. Na dva body hostů v poslední směně odpovědět nedokázali. Druhé utkání už bylo jasně v režii předloňských mistrů. Bodovali v pěti z devíti her a Trevor Caughey si tak připsal již devátý winner. Domácí se soupeři vyrovnali v počtu hitů, ale bodově jen paběrkovali. Jiří Marek odpálil svůj letošní devátý homerun, Martin Bosý první. 

Eagles Praha – Arrows Ostrava 7:2, 9:1

Přímý souboj o play-off vyzněl lépe pro pražského zástupce, který dvakrát zvítězil a „utekl“ tak svému pronásledovateli z Ostravy o 5 výher. První střetnutí začali lépe domácí a šli do příjemného vedení 3:0. V průběhu zápasu získali další 4 body a kráčeli jasně k výhře. Hosté dokázali výsledek pouze korigovat v posledních dvou směnách. O jednoznačném výsledku druhého utkání rozhodli Eagles až v jeho závěru, kdy v dohrávce 7.inningu poskládali plných 6 bodů a vzali Arrows naději na lepší výsledek. Hosté vytěžili z 10 hitů pouze jeden čestný bod. 

Skokani Olomouc – Tempo Titans  9.5, 9:1

Hosté mohli v případě úspěchu odskočit svému rivalovi z Hrochů Brno, ale i oni, stejně jako Hroši, dvakrát prohráli a tak oba týmy zůstávají na stejných pozicích. Domácí v prvním střetnutí výborně začali a získali pětibodový náskok. Zasloužil se o něj zejména Cameron Moule svým tříbodovým homerunem. V půlce 7. směny však bylo po náskoku a rázem se začínalo znova od nuly. Skokani se ale oklepali brzo a odpověděli celkem čtyřmi doběhy, které i uzavřely bodové skóre celého zápasu. Výborně pálili Jakub Voják (3 ze 4, 1x2B) a David Nevěřil (3 ze 4, 1x2B). Ve druhém utkání čekali hráči i diváci na první bod až do 5.inningu. Těmi šťastnějšími byli olomoučtí. Tím jakoby se protrhla pomyslná hráz a hned v další směně bodovali Skokani jeden za druhým, až se zastavili na čísle 6. Získali tak rozhodující náskok, který v závěru ještě vylepšili. Výborný výkon předvedl na nadhozu Jakub Černík, který během 7 směn nepřipustil ani bod a rozdal 7 strike-outů. Pálkařsky se zaskvěl domácí Ondřej Antoš s bilancí 4 ze 4, 1xHR. 

Další extraligové zápasy jsou vzhledem ke startu mužské i juniorské reprezentace na Pražském baseballovém týdnu naplánovány až na první prázdninové dny. I červenec prostě bude ve znamení baseballu. Kromě domácích soutěží se mohou fanoušci těšit na mistrovství Evropy žáků v Chocni (3.-7.7.), zápasy mužské reprezentace s Tchaj-wanem v Brně a Třebíči (8.-12.7.) a mistrovství Evropy juniorů v Praze (14.-20.7.)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud