23. srpna 2013 • 00:39

Play-off baseballové Extraligy startuje v Brně a v Praze

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu začíná vyřazovací část extraligového ročníku. Semifinálové série se hrají na 3 vítězná utkání a začínají i případnými pátými zápasy končí na hřištích lépe postavených týmů po základní části. Dlouho to vypadalo, že se o titul střetnou týmy z Brna a Prahy, ale ostravští Arrows v konci zabojovali a posunuli pražské Eagles do nadstavbové části.



V první semifinálové sérii se sejdou staří známí – Draci s Technikou. Jedná se nejen o brněnské derby, ale také souboj posledních dvou mistrů. Draci zvítězili vloni, Technika v roce 2011. V play-off se tyto týmy spolu střetly v 52 utkáních a bilance je aktivní pro Draky v poměru 38:14. I letošní vzájemné zápasy v základní části vyšly lépe Drakům v poměru 4:1. Všech pět utkání odehrálo 10 hráčů – 6 z Techniky a 4 Draci. Pálkařsky nejúspěšnější z nich byl Matěj Menšík (Technika) s BA .400. Batting přes 500 pak mají Adam Hajtmar a Alexander Derhak, kteří nastoupili čtyřikrát. Do vzájemných zápasů se zapojilo celkem 17 nadhazovačů, nejvíce inningů (19) odehrál Trevor Caughey, který má na svém kontě rovněž jedinou výhru Techniky. Dvě výhry Draků patří Martinu Schneiderovi, po jedné si připsali Jan Vašourek a Petr Minařík. 

Hraje se na Městském baseballovém stadionu v sobotu a v neděli od 14:00 hod. Sobotní zápasy rozhodují Radek Mlčák a Martin Dufek, nedělní trojice Kroupa, Kachtík a Rubeš. 

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Kotlářka Praha a Arrows Ostrava. Tyto týmy se dosud v play-off ještě nepotkaly, mají tedy v této fázi soutěže ve vzájemných zápasech premiéru. V historii vzájemných utkání v základní části je na tom lépe pražský zástupce v poměru 12:7 (počítáno i s rokem 2013). Letošní dvě výhry ze čtyř šly na konto Jason Danielse (odehrál 16,3 inningu), jednu mají Jan Novák a Marek Červenka. O vítězství Arrows se zasloužil Martin Drong. Pálkařsky se velmi dařilo Petru Čechovi, který v pěti zápasech získa BA .529 a je rovněž autorem 3 homerunů. Dva homeruny a BA .400 ze čtyř utkání předvedl Jakub Sládek. 

Hraje se v areálu Na Markét+ v sobotu i v neděli ve 14:00 hod., v sobotu pod vedením Miroslava Kaigla, Františka Přibyla a Tomáše Černého. V neděli rozhoduje trojice Přibyl, Richter a Vedlich.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud