5. září 2013 • 00:38

Finalisté baseballové Extraligy jsou odtajněni

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve finále Extraligy 2013 se utkají Draci Brno s Kotlářkou Praha. Rozhodly o tom semifinálové série, které obě skončily 3:1 na zápasy. Draci si s Technikou poradili dvakrát celkem jasně, Kotlářka musela ve čtvrtém zápase tvrdě bojovat a o jejím vítězství rozhodl až tie-break.



Technika Brno – Draci Brno 8:20, 5:12 (1:3) 

Trochu divoké skóre prvního sobotního utkání a výhra Draků se zrodili až v jeho závěru, kdy v posledních třech směnách získali Draci celkem 14 bodů. Začátek vyšel domácím, dvoubodovým homerunem Jiřího Marka se dostali do vedení, které drželi až do 4. směny. Na kopci se dařilo opoře Trevoru Caughey, který hosty k ničemu nepustil. Zlom nastal, když na plné mety odpálil homerun grand slam Jakub Ondráček a bodoval ještě Martin Veselý. Rázem tu tak bylo skóre 5:2 pro Draky. Homerunová přestřelka pokračovala i dále. Hned v následující směně po zaváhání Petra Minaříka v dresu Draků, pálí homerun na plné mety Martin Zelinka. Vývoj zápasu se přelévá na druhou stranu a ve vedení 8:5 jsou domácí. Ti se však už v dalším průběhu utkání proti dalším nadhazovačům obhájce titulu neprosadili. Naopak Draci přidali další homerun v podání Tomáše Polanského. A to nebylo vše, třetí grandslam semifinále se podařil Thomasi Bricemu v 8.inningu. Pálkaři Draků měli i s přispěním chyb pole Techniky v závěru zápasu jasně navrch. 

Druhé střetnutí přineslo souboj amerických nadhazovačů Maxwella Perlmana (Technika) a Zachary Samuelse (Draci). Technika šla do vedení ve 2.směně, když byl sice nejdříve vyhlášen na domácí metě aut, ale poté rozhodčí po poradě svůj verdikt změnili ve prospěch domácích kvůli nedovolenému bránění. Tento moment Draky pořádně nažhavil a hned v následující hře se do nadhozů Perlmana řádně opřeli. Tříbodový homerun předvedl Tomáš Polanský a další dva doběhy zařídil hitem Karel Hrušovský. Draci tak šli do vedení 5:1. Technika odpověděla postupným získáváním bodů a zvyšováním svého tlaku. Výsledkem bylo vyrovnané skóre 5:5 po 5.inningu. Pálkaři osmnáctinásobného mistra však byli i na dále při chuti, další homerun přidal Karel Hrušovský a vršící se odpaly byly předzvěstí střídání nadhozu na straně Techniky. Ani to však již nezabránilo hostům k postupnému navyšování svých bodů a konečné výhře. 

Série skončila výhrou Draků Brno nad Technikou Brno 3:1 na zápasy. Draky čeká již devatenácté finále v řadě. 

Arrows Ostrava – Kotlářka Praha 1:10, 0:1 (1:3) 

I druhá semifinálová série byla nakonec rozhodnuta ve čtyřech utkáních, ale její konec byl daleko dramatičtější. Třetí zápas vyšel lépe hostující Kotlářce. Do vedení šla hned v první směně, když na dva auty odpálil dvoubodový homerun Jakub Sládek a při dalším útoku přidala ještě tři body navrch. Ostravští pálkaři nemohli na Jasona Danielse najít recept a na mety se dostávali sporadicky – za celé utkání sedmkrát. Pro čestný bod doběhl v 6. hře Martin Drong. Zato jediný zástupce Prahy v semifinále tlačil na nadhazovače Arrows celé utkání a s přehledem zvítězil. Jason Daniels si zapsal vítězný complete game. 

Nejvyrovnanější z celé série bylo následující utkání. Arrows museli vyhrát, aby prodloužili sérii, Kotlářka zase chtěla potvrdit své předchozí výkony a zahrát si své premiérové finále. Zápas se proměnil v souboj pálkařů se skvělými nadhazovači na obou stranách. Hostující nadhazovač Marek Červenka pustil na metu za 9 směn osm hráčů, domácí Martin Lisko a Greg McCarthy jedenáct. O tom, kdo bude nakonec úspěšnější, musel rozhodnout tie-break, protože stav zápasu byl po devíti směnách 0:0. Kotlářka získala v jeho první části pouze bod díky doběhu Petra Moravce a pro Arrows se otevírala velká naděje na výhru. Nepodařená krátká hra a následný double ji však o tuto šanci připravili. Zápas ukončil chycený odpal do vzduchu Jakuba Sládka. Kotlářka Praha se tak mohla radovat z nejtěsnějšího možného vítězství a začít přemýšlet o finálové sérii s Draky Brno. Další complete game na kotlářské straně má na svém kontě Marek Červenka. 

Souboje mezi Draky Brno a Kotlářkou Praha začínají v sobotu 7. září v Brně na Městském baseballovém stadionu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud