5. září 2013 • 10:44

Finále baseballové extraligy startuje v Brně

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak je to tady. V sobotu začíná finálová série mezi Draky Brno a Kotlářkou Praha, která rozhodne o letošním mistru ČR. Draci hrají o devatenáctý titul, Kotlářka o první. Střetávají se dva nejlepší týmy Extraligy, které se celou sezónu držely v popředí tabulky.



Série na tři vítězná utkání začíná v sobotu 7.9.2013 na Městském baseballovém stadionu v Brně a pokračuje v neděli tamtéž. Příští víkend se pak přesouvá do Prahy do areálu Na Markétě. Týmy se spolu v play-off utkaly zatím jednou v loňském semifinále, ve kterém zvítězili Draci 3:1 na zápasy.

Letošní bilance ze základní části je o něco lepší pro Draky v poměru 3:2. V těchto zápasech se pálkařsky dařilo na straně Kotlářky Petrům Sílovi (BA .375) a Barochovi (BA .357), na straně Draků se přes 300 dostal Adam Hajtmar s BA .333. Hráči napálili pět homerunů, tak uvidíme, jestli budou i v této sérii pokračovat homerunové semifinálové hody, které předvedly zejména Draci. V play-off se rozpálil Arnošt Dubový s BA .500 a Tomáš Polansky s BA .429.

U Kotlářky si drží formu po celou dobu Petr Baroch, který za play-off nasbíral 8 hitů. Na kopci se v základní části proti sobě postavilo celkem 12 nadhazovačů. Nejvíce směn odházel Michal Sobotka (15,7), který si však připsal obě dračí prohry. Naopak o výhry se podělili rovným dílem Jakub Ižold, Karl Malecek a Petr Minařík.

Jeho jmenovec Marek a Lukáš Ercoli mají zapsánu výhru na straně Kotlářky. Jak poskládají nadhazovačské baterie manažeři a trenéři na finálovou sérii se dozvíme v sobotu. Výběr mají na obou stranách kvalitní. Brněnskému týmu se proti Pražanům moc nedařilo v poli, když nasbíral celkem 12 chyb, ale ani pole jejich soupeře nebylo z nejpevnějších (7 chyb).

Sobotní zápas začíná ve 14:00 hod. pod vedením Mojmíra Jankoviče, Radka Mlčák a Vladimíra Fajmona. V neděli se hraje rovněž od 14:00 hod. a utkání rozhodují Jiří Kroupa, David Kulhánek a Jan Rubeš.

Po skončení sobotního střetnutí proběhne dražba ve prospěch projektu BASEBALL CZECH.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud