6. června 2017 • 19:58

Draci a Eagles budou bojovat o start v baseballovém Poháru mistrů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České týmy Draci Brno a Eagles Praha budou od středy do neděle bojovat v Poháru CEB o návrat do baseballového Poháru mistrů. Základní část turnaje se odehraje ve skupinách v Praze a Brně, finálový duel se uskuteční v neděli od 18:00 v moravské metropoli. Vítěz závěrečného duelu si zajistí postup do Poháru mistrů.



"Ambice pro český baseball jsou vysoké. Vzhledem k tomu, že startují v poháru dva naše týmy, tak je reálný návrat do nejvyšší klubové soutěže. Role favorita se nezříkáme," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Brně manažer extraligového lídra a dvacetinásobných mistrů Draků Brno Arnošt Nesňal.

Na turnaji bude postrádat dvě dlouhodobě zraněné opory, Američana Alexandera Derhaka a Jakuba Hajtmara, jenž má zlomenou ruku. "Hajtmarova absence pro nás znamená citelné oslabení v defenzivě. Máme široký kádr, musíme se pokusit jej nahradit. Naše momentální forma odpovídá náročnému zápasovému programu posledních dnů," dodal Nesňal.

Na finále pomýšlejí také Eagles, momentálně čtvrtý tým české extraligy. "Naším cílem je skončit ve skupině nejhůře druzí a dostat se do finále," uvedl v tiskové zprávě trenér Eagles Vladimír Chlup. Konstatoval, že týmy soupeřů jsou pro Pražany velká neznámá. "Těžko se o nich shánějí informace. My budeme spoléhat hlavně na nadhazovače Tomáše Dufka a pálkaře Matěje Hejmu," doplnil Chlup.

Draci se ve skupině utkají ve středu s Minskem, ve čtvrtek s Nadou Split a v pátek se švýcarským Therwilem Flyers. Eagles narazí postupně na chorvatskou Olympiji Karlovac, francouzský Templiers Senart a ukrajinský tým Biotechkomanda. V sobotu jsou na programu semifinále, od 15:00 v Praze a od 16:00 v Brně, kde pak o den později bude znám celkový vítěz.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud