13. června 2017 • 18:04

Baseball opět přilákal diváky: V Třebíči létal bojový vrtulník!

Autor: tps
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská technika a baseball? To jde k sobě! Baseballová extraliga opět lákala na Army Day, tentokrát se uskutečnil v Třebíči Nuclears. Co mohli diváci vidět? Nízký průlet bojového vrtulníku přímo nad hrací plochou nebo ukázku výcviku služebních psů. Také v pátek bude domácí baseball nabízet program pro diváky – na Arrows Ostrava bude přichystána ukázka služebních vozidel, laserová střelnice a různé soutěže.



Během extraligového utkání domácích Nuclears s Olympií Blansko vzdali baseballisté hold všem vojákům. Takzvaný Army Day připravil klub Nuclears ve spolupráci s 22. základnou vrtulníkového letectva Armády České republiky z nedaleké Náměště nad Oslavou a diváci si vše opravdu užili!

Hráče přivedli k nástupu malí baseballisté Třebíče a o slavnostní nadhoz se tentokrát postarali hosté z armády. Zástupce velitele 225. letky bojového zabezpečení Michala Voltra a bývalého hráče Nuclears Pavla Eigla doprovodil k nadhazovacímu kopci také radní Pavel Heřman - zástupce města Třebíče, které akci oficiálně podpořilo.

Domácí z Třebíče nakonec vyhráli 1:0. Mezi třetí a čtvrtou směnou byla k vidění atraktivní komentovaná ukázka výcviku služebních psů. Během ní se Na Hvězdě i střílelo.

Zastrašování figurantem ani střelby se ale ani jeden ze psů nezalekl a vždy splnili svůj úkol zneškodnění pachatele. Po pátém inningu pak nastoupili na hrací plochu vojáci z 225. letky bojového zabezpečení, aby předvedli ukázky boje muže proti muži. Při něm využívají takzvané MuSaDo, což je styl bojového umění založený na tradičních korejských technikách, ale mentálně uzpůsobený potřebám Evropanů.

„Cítil jsem se jako malý kluk, když nám během nástupu nízko nad hlavami dvakrát proletěl desetitunový vrtulník,“ popsal po utkání netradiční zážitek Devon Barker, Američan ve službách Třebíče. „Něco podobného jsem viděl jen v televizi při zápasech MLB,“ odpověděl na dotaz, na co je zvyklý z domova.

Pozor – baseballová extraliga nabízí také další program! V pátek se o něj postará Arrows Ostrava, která připraví den věnovaný Městské policii Ostrava. Pro děti bude přichystána ukázka služebních vozidel, laserová střelnice, soutěže a především dynamická ukázka zásahu strážníků na koních.

Odpoledne s Městskou policií startuje v Arrows parku v na ulici Průběžná v Ostravě-Porubě už tento pátek 16. května v 17:00 hodin. Od 19:30 hod pak na hřiště k dalšímu domácímu zápasu vyběhnou hráči Arrows Ostrava, kteří tentokrát změří síly s týmem Eagles Praha.


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud