3. září 2021 • 19:17

Známý baseballový a softballový klub Eagles slaví 40 let!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Známý baseballový a softballový klub Eagles Praha oslaví v sobotu 4. září čtyřicáté narozeniny. Od ustavující schůze v sokolovně Na Balkáně, při níž oddíl pod jménem TJ Sokol Praha 4 – Krč oficiálně vznikl, se klub za čtyři následující dekády stal respektovaným „hráčem“ české baseballové a softballové scény.



Ze zelené louky na Letné se Eagles přestěhovali do Krčského údolí, kde v osmdesátých vznikal a v devadesátých letech vyrostl nový, a na tehdejší poměry v Evropě zcela unikátní komplex. Dnes jsou v areálu dvě baseballová a tři softballová hřiště. Bezmála čtyři stovky klubových členů všech věkových kategorií zde najde dokonalé zázemí, včetně pro zimní přípravu klíčové haly.

Lví podíl na existenci a vzestupu krčského oddílu mají bratři Jan a Daniel Baginové. „Když se dívám na staré fotky z dob budování areálu, tak si říkám, jak je možné, že jsme od toho neutekli. A pak se to změnilo, přišlo jaro, vysvitlo sluníčko a vyrašila tráva na prvním hřišti. Na první etapě výstavby, která byla relativně dlouhá, jsme viděli první výsledky. U klubu pak bylo příjemné budovat strukturu mládežnických družstev, ke kterým se hůř hledali trenéři. Naivně jsem si myslel, že až bude areál dokončený, všechno ostatní poběží samo. Že klub bude mít vnitřní sílu nadechnout se a rozběhnout. Zjistil jsem, že to není pravda, rázem se objevily různé myšlenkové proudy jak to uchopit a kam směřovat, takže bylo náročné vše ustát,“ svěřil své vzpomínky Daniel Bagin.

Eagles dlouhodobě patří do úzké tuzemské špičky jak v soutěžích mládeže, tak mezi dospělými. Ženský tým se deset let po sobě dostal do extraligového finále, dokázal vyhrát také evropský pohár mistryň. Muži v nabité konkurenci každoročně bojují o nejvyšší příčky a letos skončili na vynikajícím třetím místě.

Oslavy čtyřicátých narozenin se uskuteční v sobotu 4. září v Eagles Parku (ulice Pálkařská 225, Praha 4). Pro všechny účastníky je připraven bohatý kulturní i sportovní program, jehož zlatým hřebem bude utkání nejvyšší softballové soutěže mezi domácími a Storms Řepy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud