14. února 2011 • 12:29

Čejka sahal po vítězství, ale přišel kolaps

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfista Alex Čejka bude dál čekat na své premiérové vítězství na americkém okruhu PGA Tour. Na turnaji v Pebble Beach se mu sice tradičně dařilo, ale loňské desáté místo zopakovat nedokázal.



Po dvojnásobném double-bogey na posledních dvou jamkách dokonce vypadl z pořadí deseti nejlepších a skončil až jednadvacátý.

Vítězem tradičního měření sil, které se hraje systémem pro-am, se stal čtyřiatřicetiletý Američan D.A. Points, jenž vyhrál s náskokem dvou ran před Hunterem Mahanem. O jeho první výhře na PGA Tour rozhodl eagle, který zaznamenal na pětiparové patnáctce.

"Pebble Beach je jedno z nejproslulejších míst v Americe, kde se hraje golf. Vyhrát tady je opravdu splněný sen," řekl Points, jenž získal šek na 1,116 milionu dolarů.

Českému rodákovi Alexi Čejkovi se daří na turnaji v americké Veroně, zatím tam vede!
Českému rodákovi Alexi Čejkovi se daří na turnaji v americké Veroně, zatím tam vede!

"Jsem tak vděčný za tuhle příležitost," dodal poté, co si připsal i výhru v hodnocení soutěže profesionálů s amatéry, v níž mu dělal partnera známý americký herec Bill Murray.

Čejka nevstoupil do finálového kola vůbec špatně, v jednu chvíli ztrácel na vedení dokonce jedinou ránu. Na 13. a 15. jamce ale po bogey klesl a sedmnáctka a osmnáctka ho přišly ještě víc draho.

Skvěle rozehraný turnaj tak nakonec pro něj skončil umístěním v třetí desítce. V průběžném pořadí FedEx Cupu se rodák z Mariánských Lázní posunul na 53. pozici.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud