21. června 2011 • 19:35

Místo golfu hraje Tiger Woods ping pong

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Zranění sice znemožňuje golfistovi Tigeru Woodsovi účast na turnajích, ale to neznamená, že by nejbohatší sportovec světa jenom seděl doma se založenýma rukama. Na propagačním turné v Číně, kde byl podpořit svoje obchodní zájmy, se vrátil ke své letité vášni: stolnímu tenisu.



O ping pongu sice Woods nemluví moc často, ale rád si ho zahraje. V Číně se postavil proti olympijskému vítězi na 110 metrů překážek Liu Xiangovi a krátké video uniklo na světlo světa. Tiger na něm prohrává výměnu, během které je zatlačen do obrany.

Hvězdný překážkář ho nutí odstoupit daleko od stolu a pak místo razantní smeče volí kraťas za síť. Výsledek celého zápasu není znám.

Možná je překvapením, že stolní tenis patří k oblíbené kratochvíli více golfistů a v minulosti se odehrálo dokonce několik velkých bitev mezi největšími rivaly na greenech, Woodsem a Philem Mickelsonem.

Dobrák Mickelson, věčný čekatel na první místo světového žebříčku, se časem začal domnívat, že u zeleného stolu si Woods pouze vybírá další příležitost, jak ho porazit.


Poprvé se tihle dva utkali během Ryder Cupu v roce 2004, když Woods pozval Mickelsona do týmové odpočívárny. Podle svědků měl vyhrát. O rok později už došlo ke skutečné sérii, když v prvních dvou duelech znovu vyhrál Woods, aby po Mickelsonově požadavku na změnu stran vyhrál třetí střetnutí věčně otloukaný Lefty. Tiger nicméně vyhrál 2:1 na zápasy.

„Phil se tehdy odvolával na to, že na jeho straně je těsně za stolem stůl s občerstvením a on se nemůže pořádně rozmáchnout. Tak si vyměnili strany,“ popisoval zápasy tehdejší rydercupový kapitán Jack Nicklaus. „Tak se prohodili, Phil vyhrál a říká: pojďme hrát ještě jeden. A Tiger na to, ha, dva jedna, a už nehráli.“

V roce 2007 hráli znovu, Mickelson navázal na svoje úspěchy a ukořistil první set. Rozladěný Woods si prý svlékl tričko, zatnul svaly a srovnal. Rozhodující set vyhrál 21:9. V tom stejném roce mu bývalá manželka Elin dokonce domů pořídila jako dárek pingpongový stůl. Zda si ho po rozvodu vzal Tiger i do svého nového domu není nic známo.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud