20. dubna 2009 • 11:54

Čejka nakonec třináctý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý golfista českého původu Alex Čejka se na turnaji v Hilton Head musel spokojit s děleným třináctým místem, ačkoliv po prvním kole vedl. V dalších třech hracích dnech ale na svůj úvodní výkon 64 úderů nenavázal a postupně se propadal.



V pátek zahrál par 71, ve zbývajících dvou dnech potřeboval ještě o ránu víc a klesl do druhé desítky.Třináctka je Čejkovi v této sezoně zřejmě souzena, stejné místo obsadil z posledních pěti turnajů už potřetí.

"Nejsem úplně spokojený. Po těch 64 ranách na úvod se dalo dokázat víc," konstatoval na svém webu osmatřicetiletý Čejka, který nakonec odehrál o 15 ran více než vítěz. "Turnaj mi ale ukázal, že se pomalu vracím do formy.

Odhaduji, že jsem tak na devadesáti procentech bývalé výkonnosti," dodal Čejka s nepřímou připomínkou nucené pauzy po dvou podzimních operacích krční páteře.Neohroženým vítězem turnaje Heritage Classic se stal Američan Brian Gay, který triumfoval s náskokem deseti úderů.

Výraznějšího vítězství dosáhl naposledy v roce 2006 Phil Mickelson, jenž tehdy vyhrál BellSouth Classic o 13 ran.Sedmatřicetiletý Gay měl před posledním kolem k dobru tři údery oproti největším soupeřům, ale turnaj zakončil tak, jak jej začal Čejka.

Součtem 264 ran o jednu vylepšil 13 let starý rekord turnaje. Na PGA Tour se Gay radoval z druhého prvenství a inkasoval za něj 1,026.000 dolarů. Čejka si přišel na 94.762, což je jeho rekord v sezoně, a s celkovým letošním výdělkem 289.028 dolarů se posunul do první stovky finančního žebříčku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud