9. května 2009 • 08:31

Čejka směřuje za životním úspěchem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfista Alex Čejka pokračuje na turnaji Players Championship v Ponte Vedra Beach ve skvělém výkonu a po dvou kolech je v čele soutěže dotované částkou 9,5 milionu dolarů.



Rodák z Mariánských Lázní s německým pasem útočí na své první vítězství na americkém okruhu PGA.V polovině soutěže má náskok dvou ran před druhým Britem Ianem Poulterem.

O třetí místo se dělí šestice hráčů, kteří zaostávají o další dva údery.Čejka si vede skvěle, přestože se stále potýká s následky zranění páteře, kvůli kterému minulý týden odpočíval.

Během dvou dnů zaznamenal celkem třináct birdie a pokud by tento trend udržel, vyrovnal by turnajový rekord Američana Fuzzyho Zoellera, jenž v roce 1994 zahrál dohromady 26 jamek na jeden úder pod par.

"Bylo to pro mě dneska trochu náročnější než v prvním kole. Netrefoval jsem míček tak dobře jako ve čtvrtek, kdy mi to šlo bezvadně," uvedl Čejka. Ale pořád mi to párkrát vyšlo, a když jsem měl šanci na birdie, využil jsem ji. Je to paráda, být po dvou kolech v čele," řekl osmatřicetiletý golfista.

Na Players Championship měl našlápnuto k velkému úspěchu už v roce 2005, kdy ho čtyři jamky před koncem dělila jediná rána od prvního místa. Nakonec však obsadil dvanáctou pozici.

Ve víkendových finálových kolech bude čelit ataku hlavních favoritů. Světová jednička Tiger Woods už je se ztrátou sedmi ran na 22. místě, cutem přes první kritický den prošel i další Američan Phil Mickelson.

Turnaj v Ponte Vedra Beach je nazýván pátým majorem sezony a tomu odpovídají i prémie. Vítěz si odveze šek na 1,7 milionu dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud