16. května 2009 • 10:59

Čejka zklamal a nepostoupil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týden po vydařeném představení na Players Championship se českému golfistovi s německým pasem Alexandru Čejkovi na dalším turnaji PGA nevedlo. Rodák z Mariánských Lázní na Texas Open v San Antoniu neprošel cutem.



Čejka zahrál na hřišti s parem 70 v prvním i druhém kole shodně 73 a od postupu do finálových bojů ho dělilo sedm úderů. Před týdnem v Ponte Vedra Beach osmatřicetiletý golfista dokonce po třetím kole vedl, ale závěrečné dějství pokazil a klesl na devátou pozici.

V čele pořadí Texas Open s dotací 6,1 milionu dolarů je po dvou kolech Američan Paul Goydos, jenž zatím potřeboval 128 ran.

Stejně jako Čejka neprošli cutem Švéd Jesper Parnevik ani jeho caddie Lance Ten Broeck, jenž se do turnaje zařadil na poslední chvíli jako náhradník.
Třiapadesátiletý bývalý hráč se tak postaral o raritu, jež nebyla na okruhu PGA k vidění už léta. O tom, že na svou staronovou roli nebyl připraven, svědčí i to, že si musel půjčit hole a zajet si do nejbližšího obchodního střediska koupit golfové kalhoty.

Ten Broeck dosáhl dokonce lepšího výsledku než Parnevik a po výsledku 141 mu unikl postup o dvě rány. Švéd, jemuž v obou dnech po svém soutěžním intermezzu opět nosil hole, zahrál 144.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud