30. července 2009 • 19:38

V Čeladné je nejlepším Čechem Procházka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z šestnácti českých golfistů na turnaji Moravia Silesia Open v Čeladné si zatím vede nejlépe ten nejmladší z nich. Teprve sedmnáctiletý dorostenec David Procházka dnes zahrál v úvodním kole soutěže evropského okruhu PGA jen o dva údery nad par 72.



Procházka tak má šanci na finálové boje, kam postoupí 65 nejlepších ze 156 startujících."Myslím, že bych v pátek neměl být tak nervózní, právě naopak. Zvykl jsem si a myslím, že postup do finálového cutu je reálný," řekl novinářům hráč Country Clubu České Budějovice.

"Všude mi ještě něco chybělo, ale nejhorší bylo chipování. Z amatérských turnajů neznáme tak těžké roughy, nejlepší bylo patování. Již na mistrovství Evropy jsem cítil, že mám formu a chtěl bych ji zde prodat," uvedl Procházka.

"Určitě mám radost, že zde vůbec mohu hrát. Je to pro mě velká zkušenost. Nejde ani tak o to, jak tady dopadnu, ale především o to, co si odnesu. Hrál jsem dobře, ale hřiště je moc těžké. Každá špatná rána je potrestaná, rozhodně to není o štěstí," prohlásil Procházka, který zahrál dvě birdie, dvojnásobný počet boogey a ostatní jamky zvládl v paru.

Po prvním dni veze v Čeladné Goya >>>

Přiznal, že v úvodu byl nervózní. "Po třech, čtyřech jamkách to ale opadlo. Člověk si rychle zvykne a pak se již jen soustředí na hru," řekl. Že je nejlepší z domácích hráčů, ani nevěděl. "Ani to by mě z rovnováhy nevyvedlo, snažím se vždy soustředit na hru," uvedl nadějný hráč, který by se nebránil kariéře profesionála.

"O tom ale rozhoduje plno faktorů a nejde říci, jak to dopadne. Rád bych byl součástí toho kolotoče, je tu skvělá atmosféra, vynikající hráči. Hrál jsem již turnaj Challenge i Alpskou tour, ale tohle je něco zcela jiného," řekl Procházka. "Je to dobrý pocit být na drivingu s Čejkou či Jiménezem," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud