14. července 2011 • 00:00

Šerpové budou dobývat haldu Ema. 60 piv bere každý úspěšný tým.

Prezentace klienta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle místo má magickou přitažlivost. Ostatně, kde jinde mají v centru města kopec starý jen 100 let. Ostravská halda Ema je unikát a v sobotu 30. července zažije pořádný nápor. Na její vrchol se poprvé vydají šerpové s pivními sudy.



Místo na startu závodu Radegast Ostravský šerpa lze získat registrací na stránkách www.radegast.cz. Čas mají všichni odvážlivci do 26. července.  
Závod Radegast Ostravský šerpa odstartuje na Slezskoostravském hradě. Odtud se dvoučlenné týmy vydají na trať o délce asi 3 km, jejíž konec je na vrcholu haldy Ema. O nějaké procházce nemůže být řeč, protože 65 kilo na zádech je pořádná nálož. Výhodou je, že se oba členové týmu mohou libovolně střídat. A pokud dojdou do cíle na haldě Ema ve stanoveném limitu, berou 60 piv Radegast. Tým s nejlepším časem pak dokonce 240 piv.

Cesta na start Radegast Ostravského šerpy není nijak složitá. Stačí si dát s kamarády 5 piv Radegast v některé z vybraných hospod nebo si kdekoliv koupit 10 piv v lahvi či plechovce a registrovat se na stránkách Radegastu. Každá desátá doručená přihláška má místo na startu jisté. Přihlašování týmů se uzavře 26. července a pak už je čas se začít těšit na naprosto mimořádný zážitek. Protože hlavně o něm tento závod je.

Na své si během závodu přijdou i diváci. Na hradě bude připraven doprovodný program v podobě kuželek, hokeje a bungee runningu. Chybět nebude dostatek jídla a správně hořkého piva.
Radegast Ostravský šerpa je posledním dílem šerpských závodů, které probíhají během letošního léta na Moravě. První díl viděla beskydská Ostravice. Odtud se čtyřčlenné týmy vydaly na Lysou horu. Poté zavítal šerpa do Olomouce. V sobotu 23. července zažije závod Zlín a halda Ema je posledním cílem nezdolných šerpů, kteří touží po velkém zážitku.

Radegast - Ostravský šerpa
Radegast - Ostravský šerpa

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud