26. dubna 2012 • 12:49

Váňa ležel se zlomenou nohou v lese, sanitku si ale ošéfoval sám

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žokej Josef Váňa si při tréninkové vyjížďce na vrchu Vladař na Karlovarsku zlomil nohu poté, co po pádu zůstal pod koněm Dancing Babe. Po nehodě si sám zavolal sanitku, která ho odvezla do plzeňské nemocnice.



Říká se, že měl žokej Josef Váňa v těle zlomenou snad každou kost v těle. Tentokrát to odnesla noha.

„Zraněného převážíme se zlomeninou stehenní kosti do fakultní nemocnice v Plzni,“ uvedla mluvčí krajské záchranné služby Barbora Silná pro Novinky.cz.

Váňa spadl z koně Dancing Babe při tréninkové vyjížďce do terénu kolem svých stájí v Mlýncích na Karlovarsku. Spadl v nepřístupné oblasti vrchu Vladař.

„Spadnul při tréninkové vyjížďce, kůň mu spadnul na nohu. Je to fakt čerstvé. Řešilo se, jak by se z lesa dostal,“ řekl pro iSport.cz žokej Josef Bartoš, jezdecká jednička Váňovy stáje.

„Sanitku si zorganizoval sám. Všechno si odkoučoval a s paní Váňovou odjel v sanitce do nemocnice. Byl jsem v nemocnici na rentgenech. Vypadá to, že má zlomenou stehenní kost.“

Váňa má v Plzni svého osvědčeného ortopeda Milana Tomana, který při dostihových zraněních pomáhá jemu i jeho žokejům.

Váňovu stáj v posledních měsících provází smůla. Žokej Bartoš si nedávno obnovil zlomeninu dvou obratlů v krční páteři a minulý týden musel na operaci.

Jeho místo dočasně zaujme žokej Josef Váňa mladší, který se právě dnes přesouvá do Česka ze svého současného angažmá v Itálii.

„Většinou se zlomeniny léčí šest neděl. Pak záleží na jedinci, jak se rychle zrehabilituje,“ říká Bartoš. „Nevím už, co se to u nás děje. Musíme se dát do kupy.“

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud