7. října 2013 • 08:50

Geniální Manning a jeho finta: Pojď sem, kam jdeš v NFL

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární quaterback Peyton Manning předvedl v zápase NFL amerického fotbalu další ze svých skvělých kousků. Quaterback Denver Broncos přispěl k vítězství svého týmu v Dallasu mimo jiné neuvěřitelnou fintou, která poslala obranu soupeře na jednu hromadu.



Přihrál na čtyři touchdowny, pro ten nejpřekvapivější si ale Peyton Manning na stadionu Dallas Cowboys doběhl sám. Těsně před přestávkou rozehrál útok tak, že naznačil přihrávku, místo ní si ale balon podržel a namířil na levý konec koncové zóny. Obránci Dallasu se jako jeden muž vrhli napravo a tam zamířila i kamera. Manning tak kvůli své kličce na chvíli dokonce na vyběhl ze záběru, rychle byl ale zpět a režisér už správně zaměřil, jak ke zděšení domácích fanoušků v pohodě skóruje. Během přitom Manning získal touchdown poprvé od roku 2008.

VIDEO: Manningova parádní finta

„Klíč je v tom, že to chcete udělat jednou za pět let. Pokud byste to dělal v každém zápase, věděli, by, jak to bránit. Funguje to, když to nikomu neřeknete,“ vysvětlil Manning.

Překvapivá bezva finta pomohla Denveru v bláznivém zápase, v kterém padl čtvrtý největší počet bodů v historii NFL. Denver nakonec vyhrál 51:48. Broncos brzy prohrávali o čtrnáct bodů, do poločasu vedli o jedenáct, ve druhé půli vedení ztratili, aby zvítězili kopem v poslední sekundě.

Zápas paradoxně ovládl Tony Romo, quaterback Cowboys, který přhrál na 5 touchdownů, svému týmu přinesl 506 yardů a dostal se na dosah 62 let starého rekordu NFL. Jeho chyba těsně před koncem ale Broncos pomohla rozhodnout zápas.

Také Manningovi soupeř jednu přihrávku zachytil. Dohromady ale budoucí člen Síně slávy dominuje. Během úvodních pěti zápasů nasbíral už dvacet touchdownů, což je větší počet než za celou minulou sezonu nasbíralo hned devět týmů NFL. Denver díky tomu nasbíral už 230 bodů, což je nejvíc během prvních pěti utkání sezony v historii.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud