18. července 2007 • 00:00

Střelci vystříleli zlato

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českému střeleckému družstvu ve velkorážní pušce se na evropském šampionátu dařilo. A byla z toho zlatá medaile a navíc národní rekord. Jen ten 'svěťák' jim unikl o tři body.



Čeští střelci Tomáš Jeřábek, Luboš Opelka a Milan Mach získali zlatou medaili v družstvech na mistrovství Evropy v neolympijské disciplíně standardní velkorážní pušce 3x20 ran na 300 metrů. Tři body jim dnes ve španělské Granadě chyběly ke světovému rekordu, o devět ale výkonem 1748 zlepšili národní rekord. Všichni se také kvalifikovali do čtvrtečního závodu jednotlivců. Trenér Milan Bakeš, držitel několika medailí v této disciplíně, byl velmi spokojený. "Kluci byli průběžně pořád nahoře, ale mohlo přijít pár devítek jako ve velkorážní pušce vleže a bylo by po nadějích. Zvládli to však excelentně," řekl spolupracovníkovi ČTK. Po první eliminační skupině české družstvo vedlo. Jeřábkovi, který střílel odpoledne, však už pofukoval nepříjemný vítr. "Nezačal jsem dobře, v prvních pěti ranách vleže jsem udělal tři devítky. Naštěstí jsem se rychle srovnal a dál už střílel bez problémů. Vstoje jsem poprvé v životě na velkých závodech střílel bez osmičky," radoval se. Když zvládl i polohu vkleče, začal věřit, že medailové místo udrží. Na ME v Granadě už byl potřetí úspěšný, dříve získal zlato v libovolné malorážce vleže a místo na olympiádě v Pekingu v malorážce na 3x40 ran. Za velkých technických problémů s vrhacím zařízením a v postupně sílícím větru začala broková disciplína skeet. Z českých reprezentantů si zatím nejlépe vede Jan Sychra, který dnes ani jednou neminul a po dvou sériích má na kontě 50 úspěšných zásahů.


Muži:
Standardní velkorážní puška 3x20 ran na 300 m - družstva: 1. Česko (Mach, Opelka, Jeřábek) 1748, 2. Bělorusko 1741, 3. Norsko 1730.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud