18. února 2014 • 15:15

Skvělý úspěch! Čeští badmintonisté skončili na ME devátí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vynikajícím úspěchem skončilo pro české badmintonisty Mistrovství Evropy družstev mužů a žen v Basileji. Oba celky obsadily shodně druhé místo ve skupině za pozdějšími vítězi z Dánska a v konečném účtování jim patří devátá příčka. Přitom nechybělo mnoho a české badmintonistky si mohly zahrát historické čtvrtfinále.



Mistrovství se hrálo na 5 zápasů, tři dvouhry a dvě čtyřhry. Českou republiku reprezentovaly v ženách Kristina Gavnholt, Lucie Černá, Zuzana Pavelková, Kateřina Tomalová a Hana Milisová, muži nastupovali ve složení Petr Koukal, Jan Fröhlich, Jakub Bitman, Pavel Florián a Ondřej Kopřiva.

Až výsledky ostatních zápasů ve skupinách rozhodly o tom, že Češky nepostoupily jako nejlepší tým z druhého místa. Badmintonistky vedené olympioničkou Kristínou Gavnholt nejprve prohrály 0:5 s Dánskem, aby poté porazily 4:1 Maďarsko a v posledním zápase rozdrtily Turecko 5:0.

"Postup byl opravdu blízko, nakonec rozhodl pouze lepší poměr vyhraných setů o postupu Francie," dodal reprezentační trenér ČR Tomasz Mendrek.

Čeští badmintonisté skončili na ME družstev v Basileji na devátém místě Čeští badmintonisté skončili na ME družstev v Basileji na devátém místěFoto Ondřej Kopřiva

Ve finále turnaje žen se střetly Dánky, v jejichž týmu byla například bronzová olympijská medailistka ve smíšené čtyřhře Christina Pedersen, a hráčky Ruska. Dánsko zvítězilo jasně 3:0, v play off se za rozhodnutého stavu zápasy nedohrávají.

Čeští muži na úvod také narazili na silné Dány, kterým podlehli 0:5, pak si ale spravili chuť překvapivým vítězstvím nad Irskem v poměru 3:2. V závěrečném "federálním derby" porazili Slováky 5:0. Obsadili tedy také druhé místo ve skupině, postup byl však dále než u žen.

Ve finále si Dánsko poradilo s Anglií poměrem 3:1 a slaví již pátý titul evropských šampionů za sebou.

"Deváté místo obou českých týmů je vynikajícím výsledkem, u žen jsme ještě čekali na rozuzlení tajenky s eventuální postupovou třešničkou na dortu, ale i tak odjíždíme spokojeni," zhodnotil turnaj trenér Mendrek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud