10. září 2014 • 14:50

Brokaři mají na MS týmový bronz v trapu, Lipták je ve finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští brokaři mají na mistrovství světa v sportovní střelbě v Granadě bronz z týmové soutěže v trapu. Na prvním cenném kovu pro českou výpravu na šampionátu ve Španělsku se podíleli Jiří Lipták, David Kostelecký a Robin Daněk.



Lipták navíc postoupil do dnešního finále a bude od 16:00 bojovat o medaili, která by České republice zajistila účastnické místo na olympijských hrách v Riu 2016. Kostelecký o finálovou účast přišel až v rozstřelu.

Lipták, který před čtyřmi lety na MS v Mnichově vybojoval individuální bronz, minul v třídenní základní části jediný ze 125 terčů podobně jako další tři jeho soupeři, s nimiž kvalifikaci společně vyhrál. Olympijský vítěz v této disciplíně z Pekingu 2008 Kostelecký byl jen o jednu chybu horší a o postup do finálové šestice se snažil v rozstřelu s šesti dalšími soupeři. Minul ale hned v první sérii a skončil celkově jedenáctý. Daněk po nadějném začátku obsadil až 69. místo se 118 trefami.

Týmový titul získali Italové ve složení Giovanni Pellielo, Valerio Grazini a Massimo Fabbrizi, kteří dohromady trefili 368 terčů z možných 375. O jeden zásah s nimi prohráli střelci Kuvajtu, za kterými Češi zaostali o další dva body.

Bronzovou medaili ve stejné týmové soutěži vybojovali vzápětí také junioři ve složení Josef Navrátil, Pavel Vaněk a Vladimír Štěpán. V individuálním finále ale nebude ani jediný z nich. Neblíže k tomu měl Navrátil, který o možnost poprat se o medaili přišel v rozstřelu a skončil sedmý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud