10. srpna 2016 • 07:39

Squashová sezona je tu, chystá se hon na Koukala i mezinárodní úspěchy

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českým squashistům začíná veledůležitá sezona, ve které už v září budou bojovat na mistroství Evropy v Praze. Jako první vletěli do akce Martin Švec a Ondřej Uherka. Oba jsou odhodlaní na mezinárodních turnajích uspět a prodrat se žebříčkem co nejvýše. A také porazit na domácím republikovém šampionátu českou jedničku Jana Koukala. „Chci vyhrát turnaj PSA a mistrovství republiky mužů. Nejlépe obojí,“ prohlásil Švec z brněnského týmu Squash Viktoria.



Uherka se Švecem se zaměřili hlavně na kondičku, trénovali společně s mistrem Portugalska Ruiem Suarezem. Dobře vědí, že výborná kondice je kromě zkušeností velkou zbraní Jana Koukala. Teď by to měl mít domácí suverén složitější.

„Udělali jsme kus práce, co se týče cviků na zpevnění středu těla a celkově na věcech, které by měly výrazně zvýšit šance na to, abych se vyhnul zraněním podobně jako v minulé sezoně,“ popisoval Švec.

Oba se chtějí v budoucnu squashem živit, takže bylo ogické, že v tréninku přidají a sportu obětují všechno. „Musíme jezdit co nejvíce na mezinárodní turnaje a dostávat se do hlavního programu. Chceme být vidět a posunout se výrazně žebříčkem nahoru,“ vyhlásil Ondřej Uherka.

Kruhové tréninky, posilovny, švihadla, schody, kopce, výběhy.  Nic z toho nesmělo před začátkem sezony chybět. Vše mohou uplatnit už na turnaji PSA v Londýně, kde se nyní snaží Švec s Uherkou kvalifikovat do hlavní soutěže. V úvodních zápasech uspěli, finále kvalifikace v Pontefractu hrají ve středu.

„Jedná se o turnaj s dotací 10 tisíc dolarů, což samo o sobě zaručuje vysokou kvalitu,“ popisuje Švec. Hlavního turnaje se zúčastní juniorský mistr světa z roku 2013 - Egypťan Karim El Hammamy, nizozemský vicemistr Piedro Schwertman a také hráči z Kuwajtu, Austrálie nebo Jihoafrické republiky.

To nejdůležitější však přijde začátkem září – evropský šampionát v Praze. „Těším se moc. Příležitost zahrát si s nejlepšími evropskými hráči v Česku před domácím publikem bude určitě speciální,“ svěřil se Švec.

Startovat zde bude i úřadující mistr světa Greg Gaultier a samozřejmě Jan Koukal. „Věřím v solidní výsledek a doufám, že mě zápasy s kvalitními hráči na tomto turnaji posunou dál a zkušenosti zužitkuji ve zbytku sezony,“ říkal Švec. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud