22. dubna 2018 • 14:00

Prokletí trvá: squashista Švec ani na počtvrté neuspěl ve finále turnaje PSA

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český squashista Martin Švec ani na počtvrté nedokázal prolomit prokletí a zvítězit ve finále turnaje PSA. V jihoafrickém Johannesburgu nestačil na domácího soupeře Jeana-Pierra Britse, když prohrál ve čtyřech setech 1:3. „Celý turnaj byl fyzicky extrémně náročný, jelikož se hrálo v nadmořské výšce 1800 metrů nad mořem. Z finále mám ale velkou radost, protože v místních podmínkách jsem byl jediný Evropan, který prošel minimálně do semifinále,“ dodal Martin Švec, který byl nejvýše nasazeným hráčem.



Na turnaji v Jižní Africe se Švec potkal s jedním Indem a poté už pokaždé hrál s domácími squashisty. Až z kvalifikace se do finále dostal Jean-Pierre Brits, kterého český hráč nedokázal porazit. „Podal skvělý výkon, výborně se pohyboval a bránil. Dařilo se mu mě držet v dlouhých výměnách,“ popsal Švec, který byl již čtyřikrát ve finále turnajů PSA.

„Musím pokračovat v tréninku a hlavně věřit, že už se to prokletí zlomí. V úterý mi začíná další turnaj, tentokrát v Cape Town, kde bude další šance vybojovat můj premiérový titul na zahraničním turnaji.“

Doposud titul na turnajích PSA vybojovali Jan Koukal (34x) a v letošním roce poprvé v kariéře také Daniel Mekbib, když triumfoval na turnaji v Torontu.

Témata:  squash, švec, PSA
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud