29. srpna 2018 • 10:10

Čeští squashisté vyrazí do boje na evropském šampionátu v Rakousku

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně zostra začne nová sezona pro nejlepší české squashisty. Od dnešního dne začalo mistrovství Evropy v rakouském Grazu. Cílem pro Martina Švece nebo Annu Serme je dostat se mezi nejlepší desítku. „Dobrých hráčů tam bude opravdu hodně, zejména kolem Top 50. První desítka by byla skvělá, ale bude to opravdu těžké,“ prohlásil Švec, který vyzve v úvodu Nizozemce Toma Schreurse. To Anna Serme se utká s Maďarkou Gabriellou Csókási. Do turnaje zasáhne také Jakub Solnický a Olga Kolářová.



Nejlepším hráčem na evropském šampionátu je Němec Raphael Kandra, 22. squashista na světovém žebříčku. Dalším favoritem je Španěl Borja Golan, který vyhrál tento turnaj před dvěma lety v Praze. Kvůli zranění se odhlásil Daniel Mekbib, česká jednička. Mezi ženami je v Rakousku první nasazená Millie Tomlinsonová, 27. nejlepší squashistka. Právě na ní by narazila Anna Serme v případě postupu do druhého kola.

„Bude to náročné, ale evropský šampionát beru jako dobrý test na novou sezonu. V ní se chci soustředit na turnaje PSA a být co nejvýše na světovém žebříčku,“ prohlásila Serme, která převážně žije ve Francii, kde dokončila studia na prestižní univerzitě. Podobné cíle má také Martin Švec. „Chci se dostat do první stovky, klidně i výš. Kdybych zakončil sezónu v první osmdesátce, bylo by to skvělé.“

Švec společně s Mekbibem navázali v loňské sezoně na Jana Koukala, když dokázali vyhrát turnaj PSA. Podobné výsledky chtějí přidávat také letos. „Rád bych se dostával na větší turnaje, chci se orientovat na desetitisícovky nebo dvacetitisícovky. Turnajů nejnižší kategorie chci hrát tak pět,“ tvrdil Švec, který k tomu přizpůsobil také přípravu. „Hodně jsem zesílil, ale zároveň se připravuji také po mentální stránce.“

Čeští squashisté zahájí utkání na mistrovství Evropy v Rakousku během dnešního odpoledne. Jakub Solnický vyzve Rumuna Vasileho Hapuna a Olga Kolářová se utká s domácí Theresou Kassnigg. Finále jsou na programu v sobotu.

Témata:  Evropa, squash
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud