8. prosince 2019 • 20:58

Triumf nejlepšího juniora: Byrtus ovládl squashový turnaj na Strahově

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celkově druhé vítězství domácího turnaje nejvyšší kategorie A si připsal Viktor Byrtus. Nejlepší český juniorský squashista porazil ve finále prvního nasazeného Martina Švece po boji v pěti setech. Byrtus favorita přehrál poprvé v kariéře. „Jsem spokojený, je to mé druhé vítězství domácího áčkového turnaje, a opět k němu došlo na Strahově,“ prohlásil Byrtus. Do semifinále se dostal také Jan Koukal, osmnáctinásobný český šampion utkání ale skrečoval. Mezi ženami vládla Natálie Babjuková.



Byrtus procházel turnajem bez ztráty setu, navíc do duelu o třetí místo nemusel ani nastoupit. Jan Koukal totiž zápas vzdal, podle informací serveru Czechsquash.cz kvůli nataženému svalu. „Ani mi nevadilo, že jsme spolu nehráli, mohl jsem pošetřit síly. Přeju Honzovi, ať je zranění brzy dobré,“ prohlásil Byrtus. Koukal na strahovském turnaji vyřadil nasazenou pětku Marka Panáčka, třináctku Vojtěcha Rybu a čtyřku Michala Jadrníčka. A to bez větší přípravy.

„Kouki vypadal, že je na tom pořád dobře,“ sledoval jeho utkání Byrtus, který s ním prohrál v letošním roce na mistrovství České republiky hned v prvním kole. Ve finále squashový mladíček vyzval Martina Švece, který se vracel do Česka z turnaje v Kanadě. „Vedl jsem 2:0 na sety, celkem s přehledem. Martin potom pozměnil taktiku a já se ji bohužel přizpůsobil. Zápas to byl těžký, ale po většinu času jsem měl navrch,“ prohlásil Byrtus, dlouhodobě nejlepší evropský junior.

„Musím poděkovat klubům, že mi pomohli porazit časový posun, protože určitě nebudu mít problémy brzo usnout,“ prohlásil Švec, který před finálovým duelem absolvoval pětisetový zápas s Davidem Zemanem. Švece čeká další PSA turnaj v Indii během prosince, to Byrtus odcestuje do Slovenska.

Squashový turnaj kategorie A na Strahově
muži - finále: Viktor Byrtus - Martin Švec 3:2 (8, 5, -9, -5, 11)
o 3. místo: David Zeman - Jan Koukal 3:0 kontumačně (Jan Koukal nenastoupil kvůli zranění).
Ženy - finále:
Natálie Babjuková - Eva Feřteková 3:1 (-10, 9, 6, 10)
o 3. místo: Tereza Svobodová - Tereza Elznicová 3:0 skreč.

Témata:  squash, Praha, Byrtus
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud