14. září 2020 • 18:20

Softbalistky z Joudrs vyhrály popatnácté základní část

Autor: juv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víkendovým programem skončila základní část domácí softbalové extraligy žen. Už popatnácté v řadě ji ovládly hráčky z Joudrs Praha, které vyhrály 23 zápasů. Jen o skóre zůstaly na druhém místě soupeřky z Eagles Praha, třetí jsou Žraloci Ledenice. Do další části se dostaly také hráčky z Tempa, Trutnova a z Kunovic. „Naším cílem je určitě vybojovat finále. Po dvou čtvrtých místech je čas na medaili, zlatá by byla samozřejmě nejlepší,“ prohlásila Veronika Klimplová, opora Joudrs. Play-off domácí ženské extraligy začne 19. září.



Jistotu semifinále mají první dva týmy, tedy Joudrs a Eagles. O další dvě místa se poperou ve čtvrtfinálových sériích na dvě vítězná utkání zbylé softbalové celky, které skončily do šesté příčky po základní části. Ledenice si mohly soupeře vybrat a zvolily si Snails Kunovice. Na pražské Tempo připadl nováček Trutnov HSM.

„V základní části jsme s Trutnovem čtyřikrát vyhráli. I kdybychom skončili na třetím místě a mohli si soupeře vybrat, zvolili bychom zřejmě Trutnov. Během již zmíněných zápasů umožnila naše obrana pouze dva doběhy, na čemž budeme stavět i v tomto víkendovém čtvrtfinále,“ prohlásila Martina Bláhová, nadhazovačka týmu Tempo, který se dlouho přetahoval o první místo právě s Joudrs. „Začátek základní části jsme měli rozehraný skvěle. V druhé půlce přišlo více proher než jsme chtěli, ale i tak jsme dlouhou dobu před dohráním měli jasné místo v play-off.“

První místo po základní části nakonec ukořistily hráčky pražského Joudrs. „Jsem ráda, že se nám podařilo udržet vítěznou vlnu a ovládly jsme základní část už popatnácté. Určitě to vypovídá o kvalitách týmu a klubu. Myslím, že jsme si dokázali, že když je potřeba, tak každý dokáže zahrát kdekoliv a pomoct tak týmu, kde se dá,“ dodala Veronika Klimplová.

Individuální statistiky ovládly po základní části zástupkyně pražských týmů. Nejvíce úspěšných odpalů zaznamenala Ema Vodičková z Tempa, která jich nasázela 40. O jeden méně měla Klimplová z Joudrs, která zároveň pro svůj tým zařídila 30 bodů, což je nejvíce ze všech pálkařek. Mezi nadhazovačkami vládla Lucie Maršíková ze SaBaTu Praha, která předvedla 107 strikeout

Témata:  extraliga, softbal, joudrs
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud