29. listopadu 2022 • 13:34

Paráda: badmintonisté Mendrek s Králem triumfovali na turnaji v Mexiku!

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihoamerické turné je pro Adama Mendreka a Ondřeje Krále velmi úspěšné! Po třetím místě v Peru berou čeští badmintonisté celkové vítězství na turnaji v International Series v Mexiku. Ve finále porazili americkou dvojici Vinsona Chiu a Joshuu Yauana 2:0 na sety. „Na tomhle turnaji to bylo hodně o tom, kdo převezme aktivitu, nehrály se dlouhé výměny. Na konci jsme to uhráli přes kvalitní servis, příjem a třetí balon,“ prohlásil Mendrek. Se svým parťákem si zahraje ještě na akci v Salvadoru.



Český pár vstupoval do turnaje jako nenasazený, hned v prvním kole na ně čekala kanadská dvojice Kevin Lee a Ty Alexander Lindeman. Po jasné výhře ve druhém kole pak nastoupili proti 66. páru světa a druhým nasazeným Mexičanům – Job Castillo a Luis Navarro.

„Podmínky v hale byly zvláštní, byl tam velký drift, míčky byly zpomalené o každé pírko, kontrola hry byla hodně ztížená zvláště v obraně a v plochých rychlých drajvech,“ popisoval Král, který společně s Mendrekem musel proti Mexičanům do třetího setu. „Nakonec jsme to ubojovali v koncovce druhé sady a v závěrečném dějství už si vypracovali náskok, který jsme dovedli ke zdárnému konci.“

Ve čtvrtfinále čekal na Čechy papírově asi nejslabší soupeř – Peruánci Jose Guevara a Diego Mini. I s nimi šli však do třísetového boje. V semifinále pak přehráli Španěly Jacoba Fernandeze a Rubena Garciu, se kterými trénovali na soustředění před letošním mistrovství světa. Ve finále pak Mendrek s Králem, kteří se připravují ve sportovním centru Olymp, přehráli Američany čínského původu. „V koncovce se ukázaly asi celkové zkušenosti, zvládli jsme to lépe v hlavě,” dodal Mendrek, který s Králem poprvé vybojoval celkový triumf na turnaji.

A končit nechtějí! Dále je totiž čeká akce v Salvadoru. „Šance tam je, ale je pravda, už jsme mentálně dost vyčerpaní, tak uvidíme. To, že jsme sem jeli, byl poměrně velký risk, ale už teď je jasné, že se vyplatil, udržíme body a navíc bychom měli jít v žebříčku BWF ještě výše,“ prohlásil spokojeně Mendrek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud