12. října 2008 • 18:10

Baseballový titul mají opět brněnští Draci

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baseballový titul je opět v držení Draků Brno. Na sobotní triumf 4:1 v Ostravě nad Arrows navázali obhájci prvenství dnešním vítězstvím 8:2 a sérii vyhráli 3:1 na zápasy.




Draci se stali šampiony počtrnácté za sebou, ostravského soupeře porazili stejným konečným výsledkem ve finále i v letech 2005 a 2006.

Po čtyřech vyrovnaných směnách dnes udělali Draci rozhodující krok k vítězství v páté směně, ve které čtyřmi body zlomili odpor soupeře.

Arrows postavili podle očekávání na nadhoz Borise Bokaje, který ale nezopakoval excelentní výkon z minulé neděle, kdy se zasloužil o jediné vítězství Ostravanů.

Už ve druhé směně získali Brňané první bod, ale ostravští baseballisté ve třetím inningu ještě vyrovnali.

Ve druhé polovině utkání se už ale obhájci titulu prosazovali mnohem častěji na pálce, nápor odstartoval homerunem Martin Veselý.

"Podali jsme koncentrovaný výkon. Vyplatila se nám důkladná příprava na oba ostravské zápasy, hráli jsme dobře i v poli," poznamenal trenér Draků Arnošt Nesňal.

V závěru zápasu v sedmé směně přidal jeho tým další tři body a domácího nadhazovače Bokaje vystřídal Jiří Gál. Ostrava už výsledek jen kosmeticky upravila.

"Letošní cesta k titulu byla nejpracnější za poslední roky. Také proto, že jsme v semifinále odvraceli dva mečboly Expressu," dodal Nesňal.

Výsledek - finále, 4. utkání:
Arrows Ostrava - Draci Brno 2:8 (konečný stav série 1:3).

Články odjinud


Články odjinud