14. listopadu 2009 • 18:33

Komrsková podruhé za sebou ovládla přeskok SP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká sportovní gymnastka Jana Komrsková vyhrála na mítinku Světového poháru kategorie A ve Stuttgartu finále přeskoku. Dvěma bezchybnými pokusy šestadvacetiletá Komrsková potvrdila, že po MS v Londýně nemá v této disciplíně konkurenci.



Už před týdnem suverénně vyhrála SP v Osijeku.

Na kladině se Komrskové v Německu už tolik nedařilo a po pádu obsadila až poslední, osmé místo. Další česká gymnastka Jana Šikulová skončila pátá ve finálovém cvičení na bradlech.

Trenér gymnastek Stanislav Vyzina si pochvaloval, že Komrsková odvádí na přeskoku naprosto vyrovnané výkony na úrovni absolutní světové špičky. "Ani jednou nezaváhala. Její náročné přeskoky byly bez jediné chybičky. Nemám jí co vytknout," řekl ČTK Vyzina. "Na kladině ztratila při pádu ze skoku kabolo několik desetin bodu a připravila se o lepší umístění," dodal kouč.

Do kvalifikace zasáhli dnes i čeští muži, ani jednomu se ale nepodařilo probojovat do nedělního finále. Nejlepšího výsledku dosáhl Michal Boltnar, který skončil patnáctý na bradlech a obsadil 24. místo v prostných a ve cvičení na koni našíř. Jakub Suchánek byl 19. v prostných a Petr Smejkal skončil na 20. místě na kruzích.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud