6. prosince 2014 • 23:17

Střelec Dóža chválil po premiéře na florbalovém MS brankáře Kafku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvěma góly ozdobil svou premiéru na mistrovství světa útočník Patrik Dóža. Mohl si to užít o to více, že se turnaj hraje v Göteborgu, kde druhou sezonu působí v dresu Pixba Wallenstam. Jednadvacetiletý Dóža byl rád, že český tým ubojoval s Norskem výhru 7:6 a velký podíl na tom měl podle něj brankář Tomáš Kafka, který při závěrečném tlaku soupeře udržel jednobrankový náskok.



Dóža podobně jako několik dalších spoluhráčů bojoval v minulých dnech s nachlazením a byl rád, že do zápasu, na který přišla řada jeho známých, mohl zasáhnout.

"Poslední tři čtyři dny jsem ležel trochu v teplotách, tak jsem rád, že jsem se z toho dostal a mohl nastoupit. Trošku nám to tady koluje v týmu, plus je tu nabitý program, ale snažíme se to doléčit, snad se všichni dáme dohromady," prohlásil Dóža.

Češi s Norskem vedli už o tři branky, ale nakonec museli bojovat o plný bodový zisk až do posledních vteřin.

Česko - Norsko: Ohlasy po utkání
Video se připravuje ...

"Myslím, že jsme byli kvalitnějším týmem, akorát na konci se asi projevila nervozita. Je nás tu spousta nováčků, tak jsme polevili a báli jsme se spíš o výsledek, než abychom pokračovali v naší hře," přičítal Dóža drama i tomu, že na velké mezinárodní akci prožívá z českého týmu spolu s ním premiéru celkem deset hráčů.

"Asi hrálo i roli, že na Nory moc neumíme, možná jsme se toho zalekli. Naštěstí nás Tomáš Kafka podržel super zákroky v poslední minutě, tak to dobře dopadlo," doplnil Dóža.

Byl rád, že výhra byla i dárkem trenéru Radimovi Cepkovi k dnešním 39. narozeninám. "Co jiného dát trenérovi za dárek, než ho odměnit výhrou. Tak jsme to splnili. Nevím, jak moc bude spokojený, ale doufám, že jsme odvedli práci, jak chtěl," doplnil.

Gólman Tomáš Kafka si připsal 18 úspěšných zákroků a hodně důležité byly ty v závěru. "Zpočátku se pro nás zápas vyvíjel dobře, ale pak jsme se asi přestali tlačit tak dopředu. Pomohl nám hodně gól na konci druhé třetiny a mysleli jsme si, že to dohrajeme a pohoda. Ale stalo se, že jsme udělali fatální chyby, všechny tři góly jsme jim darovali, takže to pak bylo dramatické a můžeme být rádi, že jsme vyhráli," uvedl Kafka.

"Je to cenné, že jsme vyhráli. A rozhodně první zápas byl velmi důležitý. Je dobře, že nám to ukázalo, kde máme slabiny a děláme chyby. A teď není těžké se toho vyvarovat. Dostat gól v přesilovce, kdy podceníme vracení, nebo tam dávat krosy, když tam číhají, tak to snad opakovat nebudeme," navázal brankář Střešovic.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud