Květoslav Šimek
25. srpna 2015 • 15:53

Florbalová posila za 70 tisíc eur! Ostravský klub přepsal historii

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přepsali historii. Florbalisté FBC Ostrava mají jako vůbec první český klub k dispozici týmový autobus. Pořídili jej za 70 tisíc euro (zbruba 1,89 milionu korun), vybarvili do klubových barev a polepili obrázky hráčů. „Když na zápas přijedeme takovým autobusem, tak je to hned jedna nula pro nás,“ usmíval se generální manažer Rolf Franke.



Florbalisté na zápasy jezdí vlakem, případně jednou, dvěma dodávkami. Za volantem se střídají. Ostravané si řekli dost. Koupili deset let starý mercedes, interiér i exteriér vybavili do klubových barev, najali stálého řidiče. „Najeto měl tenhle autobus jen dvě stě tisíc kilometrů, po revizi se na něj nemusí dalších deset let sáhnout,“ pochvaluje si Franke.

K dispozici bude všem družstvům klubu. „Prioritu mají samozřejmě extraligové týmy mužů a žen, ale když bude potřeba, vyrazí takto na turnaj třeba i naši elévové. Je to pro nás i otázka prestiže. Navíc autobus může sloužit i jako nosič reklamy.“

Florbalisté Ostravy mají nový týmový autobus
Video se připravuje ...

Autobus při prezentaci nadchnul i bývalého hokejistu a rozhodčího Martina Smetáka, který se do FBC Ostrava vrací na pozici trenéra mužů. Hned si jej také fotil na mobil. „I tohle je pro hráče motivace,“ říká trenér, který v roce 2011 dovedl FBC do finále. Smeták podepsal tříletou smlouvu s tím, že by se klub měl vrátit mezi elitu.

„Bude to náročné, kádr se musí stabilizovat a musíme znovu tvrdě pracovat,“ říká Smeták. Podobná šichta čeká v extralize i ženský tým. „Chceme hrát ofenzivní florbal, nový autobus asi před brankoviště parkovat nebudeme,“ dodal s úsměvem trenér žen Jakub Robenek.

Extraliga mužů i žen startuje 19. září. Ligovou generálkou pro ženy FBC bude domácí turnaj Women Ostrava Cup (28.-30. srpna), kterého se zúčastní dalších třináct týmů. Z extraligy to kromě pořádajícího FBC Ostrava budou Sokol Královské Vinohrady, Sokol Židenice a Olomouc. Dorazí i dva kluby z Polska (Podhale Nowy Targ a Killers Krakov).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud