24. listopadu 2008 • 12:19

Larsson hraje florbal v elitní soutěži

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový kanonýr Henrik Larsson si během úspěšné kariéry vyzkoušel nejlepší ligové soutěže na světě, teď naskočil do té nejprestižnější i ve florbalu. Ve Švédsku populární sport hrával v mládí a finesy s hokejkou nezapomněl.



O víkendu odehrál zápas za svůj rodný Helsingborg a dostalo se mu i chvály od trenéra.

Ten jej poprvé využil za stavu 1:4, nakonec jeho tým vyhrál 7:6 v prodloužení. "Henke (Larsson) nám vrátil vítězného ducha," rozplýval se po utkání kouč domácích, na jejichž atraktivní posilu se přišlo podívat 2000 diváků.

Sedmatřicetiletý Larsson, kterému skončila fotbalová sezona, se chce až do ledna věnovat výhradně florbalu. Na to, aby se popral o nominaci na světový šampionát do České republiky, je ale příliš pozdě.

Poté se zase vrátí k tréninku v týmu Helsingborgu. Zde mu skončila v listopadu smlouva, předpokládá ale, že ji prodlouží. Více než stonásobný reprezentant by chtěl také pomoci národnímu týmu, v němž nosí kapitánskou pásku.

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud