24. února 2016 • 10:45

České futsalistky jdou do boje, dvakrát je prověří silné Rusky

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chvíle, kdy se i ženský futsal dočká velkých turnajů, se blíží. A česká futsalová reprezentace žen chce být na tuhle chvíli připravena - tímto trendem se totiž ubírají obě asociace FIFA i UEFA. V přípravě se teď proto české futsalistky utkají s Ruskem. V pátek si zahrají v Kadani, o den později pak v Chomutově.



 „Jedná se o další fázi přípravného období futsalového celku žen, kdy se vlastně tým tvoří. Stejně jako já jsem prošel mužskou reprezentací, kde jsme začínali od píky, tak to samé čeká ženskou futsalovou reprezentaci. Začínáme od nuly. Zkoušíme talentované futsalistky, které by do budoucna mohli reprezentovat ve futsalu,“ řekl reprezentační trenér Karel Krakovčík.

„Věříme, že brzy dojde na mistrovství Evropy nebo na akci význačného formátu. Nechtěli bychom tam chybět,“ zdůraznil trenér žen. „Od loňského léta, kdy jsem reprezentaci žen převzal, jsme se s asistentkami dohodli, že budeme zkoušet holky, které hrály na mistrovství republiky ve futsalu. Máme samozřejmě i nějaké další tipy,“ objasňuje nominaci Krakovčík.

„Kádr už se začíná krystalizovat a jména jsou skoro stejná. Vybíráme zhruba z osmadvaceti jmen, které jsme objevili. Poslední akce v Ostravě ukázala, že jsme vsadili na správnou kartu. V kádru jsou mladé hráčky, které mají chuť reprezentovat naši zemi.“

Páteční duel v Kadani startuje v 17 hodin. Sobotní střetnutí v Chomutově začne dříve – v 14.30 hodin. „S Ruskem očekávám zajímavý souboj. Půjde o kvalitnějšího soupeře než je Slovensko nebo Maďarsko, se kterými jsme hráli v Ostravě. Konfrontaci českého a ruského ženského futsalu neznám. Nicméně ruský futsal má svou kvalitu,“ vyhlíží zápasy český trenér.

Nominace české reprezentace žen
Brankářky
- Lenka Kuglerová (Panorama Ostrava), Eliška Vitoulová (Gamaspol Jeseník). Hráčky – Šárka Brázdová (Chemcomex), Denisa Břenková (Panorama Ostrava), Barbora Hýlová (Hradec Králové), Pavlína Hrobská (Sezimovo Ústí), Aneta Jungová (FK Rakovník), Lucie Kladrubská (Chemcomex), Veronika Kütnerová (Panorama Ostrava), Jana Lacinová (Hradec Králové), Jana Novotná (Chemcomex), Dominika Plháková (FK Rakovník), Denisa Skálová (Démoni Česká Lípa), Veronika Svobodová (PDK Brno).
Trenér: Karel Krakovčík, asistentky: Barbara Straková, Danuše Jeřábková

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud