16. dubna 2015 • 18:30

Mladí házenkáři o Pohár ministra školství: triumf domácího outsidera

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednoznačnou záležitost v soutěži dívek, zato drama až do posledních vteřin v kategorii chlapců – takový průběh nabídly zápasy o zlato v rámci republikového finále Sportovní ligy základních škol o Pohár ministra školství v házené.



Sportovní hala Masarykovy ZŠ a MŠ ve Velké Bystřici se doslova otřásala v základech, když domácí výběr starších žáků, považovaný za outsidera, dokázal v duelu o zlato nečekaně porazit o jediný gól svého soupeře ze ZŠ Jiřího z Poděbrad z Frýdku-Místku 21:20. V turnaji děvčat naopak přesvědčivě zvítězila ZŠ Křiby Zlín, která v celé soutěži nenašla rovnocenného protivníka.

„Chlapecké finále bylo naprosto vyrovnané. Myslím, že tentokrát nezvítězil lepší, ale spíše šťastnější celek,“ komentoval výsledek finále český reprezentant a patron házené ve Sportovní lize ZŠ Jiří Motl. Domácímu celku fandil osobně také hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil a podpořit ho přišla i jedna z nejlepších českých házenkářek Lucie Fabíková.

Ve dvoudenním turnaji změřilo síly dvanáct nejlepších školních týmů z České republiky. Ty do Velké Bystřice postoupily z kvalifikace, do níž loni na podzim vstoupilo 239 družstev ze 133 základních škol.

Výsledky finále:

Starší žáci:

Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice – ZŠ Jiřího z Poděbrad, Frýdek-Místek 21:20

Starší žákyně:

ZŠ Křiby Zlín – ZŠ Wolkerova, Havlíčkův Brod 28:9.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud