Michal Koštuřík
Premium
7. června 2022 • 19:35

Učí bez mluvení. Kouč reprezentace popsal, jaké jsou české královny LM

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unikátní úspěch české házené. Jana Knedlíková a Markéta Jeřábková ovládly s Vipers Kristiansand Ligu mistryň a jejich reprezentační kouč Jan Bašný je na ně hrdý. Navíc opět vyhrál sázku s manažerem jeho francouzského klubu Achenheim Truchtersheim. Ve Final Four věřil jako loni Norkám, zatímco kolega Francouzkám. „Obě naše hráčky byly důležitým článkem týmu,“ shrnul zkušený trenér v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz.



V národním družstvu na nich staví hru. V obraně i v útoku. V šatně ale o nich Jan Bašný skoro neví. Jana Knedlíková s Markétou Jeřábkovou, čerstvé vítězky Ligy mistryň, netáhnou tým slovy. „Myslím, že tuhle roli nemají mimo hřiště ani ve Vipers. Od Jany se mladé hráčky spíš učí přístupu k zápasu. Bez velkého mluvení,“ líčí kouč reprezentace.

Co říkáte výkonu Češek ve Final Four v Budapešti?
„Obě hráčky byly důležitým článkem týmu. Bylo to dobrý! S manažerem našeho klubu jsem se před finále vsadil. Byl přesvědčený, že vyhrají Méty. Stejně jako si myslel loni, že to bude Brest. Před rokem jsem tvrdil, že zvítězí Vipers. Letos jsem si tak jistý nebyl. Ale nakonec to bylo zasloužené. Švédka Gulldénová celý rok moc nehrála, jenže v pravou chvíli na hřišti byla a rozhodovala, jak měla. Tohle jsou nezaplatitelné rozdílové hráčky. Myslím, že byly na Final Four líp mentálně připravené. Třeba na Méty byl hodně velký tlak. Ve smyslu, že jsou dobré a vyhrají to.“

Spojka Markéta Jeřábková byla vyhlášena MVP turnaje. Cítíte, že během sezony její pozice v družstvu posilovala?
„Přesně tak. Zpočátku hrála hlavně v Lize mistryň strašně málo. Viděl jsem první zápas proti Métám, a to byla na hřišti opravdu chvíli. Nějakou dobu trvalo, než se zabudovala do herní organizace týmu. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud