11. října 2008 • 21:05

Házenkářky Veselí prohrály i odvetu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkářky Veselí nad Moravou nestačily ani v odvetě Poháru EHF na moskevský celek HC 53 a ze soutěže jsou vyřazeny. České vicemistryně podlehly ruskému favoritovi 24:28, třebaže v poločase ještě o čtyři góly vedly.



Před týdnem v Moskvě zvítězil soupeř rozdílem osmi branek.

Zápas v bouřlivém prostředí domácí házenkářky nadějně rozehrály a dostaly soupeře pod tlak. Po obrátce se ale začala projevovat únava základní šestky. Během deseti minut dokázalo Veselí vstřelit jen dva góly a ruský tým se dostal ve 45. minutě poprvé do vedení.

"Na naši hru se dalo dívat a soupeře jsme v prvním poločase zatlačili do úzkých," konstatoval kouč Jiří Zerzáň. "Proti soupeřům, se kterými se utkáváme doma, byly Rusky mnohem důraznější. Víc běhaly a šly tvrdě do osobních soubojů," řekla domácí opora Marcela Handlová.

O výhru přišly domácí hráčky definitivně až v závěrečné pětiminutovce, ve které Rusky uzavřely účet utkání pěti góly. "V závěru jsme zkusily hrát vabank, abychom aspoň vyhrály. Soupeřky ale měly na každém postu zdvojené hráčky a jednoduše nás uběhaly," uvedla Lenka Fleková.

Výsledek:
Veselí nad Moravou - HC 53 Moskva 24:28 (15:11)
Nejvíce branek: Handlová 8/4, Fleková 5, Štěrbová 5/1, Chmelařová 3 - Droninová 8, Antipinová 5, Širočenková a Arovinová po 4. Rozhodčí: Pandzič, Mosorinsky (oba Srb.). Sedmimetrové hody: 7/5 - 9/7. Vyloučení: 4:5. Diváci: 500. První zápas 21:29, postupuje HC 53 Moskva.

Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud