23. dubna 2009 • 14:47

Galia: Nejsem si ničeho vědom

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zástupci antidopingové komise německého házenkářského svazu potvrdili, že jeden z hráčů měl pozitivní výsledek dopingového testu. Hříšníkem by měl být podle deníku Hamburger Morgenpost český reprezentační brankář Martin Galia



"Víme o jednom pozitivním A-vzorku a ještě dnes o tom vyrozumíme klub a hráče," uvedl Andreas Thiel z antidopingové komise, přičemž nikoho nejmenoval.

Hamburger Morgenpost však už dříve přišel s tvrzením, že jde o Galiu, jenž prý koncem března neprošel testem na efedrin. V případě pozitivního B-vzorku by mu pak hrozil dvouletý distanc.

Na základě prohlášení svazu může Galia dál v bundeslize nastupovat. "Podle pravidel řízení musíme čekat na vyjádření hráče. Až poté může být za jeho přítomnosti otevřen B-vzorek," stojí v prohlášení svazu. Vedení Lemga se k celé situaci zatím nechce vyjadřovat.

V rozhovoru pro server iDnes.cz Galia vědomé užití dopingu popřel. Není si vědom ani toho, že by efedrin obsahoval nějaký použitý lék na nachlazení.

"Je pravda, že týden před tím (testem) byl národní tým a tam jsem jel nemocný. Měl jsem chřipku, ani jsem potom nehrál v lize proti Magdeburku, takže možné je všechno. Ale určitě si nejsem vědom, že bych vzal jakoukoli zakázanou látku," zdůraznila reprezentační opora.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud