11. listopadu 2017 • 18:00

Barth Racing se chystá na Dakar, základním cílem je rallye dojet

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva motocyklisté, dva čtyřkolkáři a jedna posádka automobilu bude v lednu příštího roku hájit na Rallye Dakar barvy týmu Barth Racing. Jeho šéf Michal Burkoň věří, že všichni dokážou i dojet do cíle.



"Věřím, že se kluci ve startovním poli neztratí. David Pabiška i Pepa Macháček podle mého klidně mohou jet i o přední příčky. Hlavně si ale přeji, aby všichni rallye zvládli a dojeli do cíle," řekl Burkoň na dnešní tiskové konferenci v Pardubicích.

Barvy Barth Racing budou při jeho třetí účasti na Dakaru vedle pětinásobného vítěze kategorie čtyřkolek Macháčka a zkušeného motorkáře Pabišky hájit ještě Rudolf Lhotský, Zdeněk Tůma a dvojice Boris Vaculík, Martin Plechatý.

Hlavní hvězdou je bezesporu nestor Macháček, který v březnu oslavil 60. narozeniny a nadcházející start bere jako oslavu životního jubilea a rozlučku s Dakarem. "Jedu naposledy," řekl rozhodně.

Podobně se ale vyjadřoval už několikrát v minulosti. "Tentokrát to je ale již jisté," řekl s úsměvem Macháček, který si při předchozím ročníku vážně poranil rameno a musel na operaci. "Už jsem ale stoprocentně v pořádku. Kdyby to tak nebylo, na start bych se nepostavil. Na čtyřkolce bez rukou jet nemůžete," podotkl Macháček, který na přelomu října a listopadu úspěšně absolvoval tuniskou El Chott rallye.

Na jedenáctý start na slavné soutěži se chystá Pabiška, jenž chce vylepšit letošní 45. místo. "Poslední ročník byl hodně nevydařený. Nyní jsem konečně po dlouhých letech zdravý, vůbec nic mě nebolí a cítím se výborně," řekl Pabiška, který stejně jako Macháček po posledním startu absolvoval operaci.

Jubilejní 40. ročník Rallye Dakar odstartuje 6. ledna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud