17. ledna 2018 • 14:39

Peklo na zemi. Nejšílenější den. Kolomý a Macík se trápili v Argentině

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterý nebylo zrovna dnem českých truckerů na letošním Rally Dakar. Zkušený Martin Kolomý z Buggyry po 40 kilometrech položil svůj truck na bok a musel čekat na pomoc, Martin Macík zase z celkové třetí pozice najednou na bronz ztrácí skoro dvě hodiny. Co osmadvacetiletého jezdce stáje Big Shock Racing trápilo stalo zatím není známé, do Čech poslal zatím jen jednu zprávu. Ta jasně shrnula všechny jeho pocity.



"Byla to ta nejšílenější etapa, nedařilo se... Ale jsme v cíli a dál bojujeme," vzkázal Macík pro iSport.cz a jasně po nevydařeném dni zahnal poraženeckou náladu. Přitom by na ni měl nárok. Do 10. etapy vstupoval "z bedny", ale úterý nebylo jeho dnem. Nabral ztrátu 2,23 hodiny, dojel patnáctý, ale nevzdává se. S celkovou šestou pozicí je dál nejlepším Čechem na Dakaru 2018.

Martin Kolomý dojel do cíle o 4 pozice a zhruba 1,5 hodiny dříve, ale také si něco protrpěl. Už začátek pro něj byl značně nepříjemný, jeho trucku museli pomáhat hned dva soupeři.

"Po 40 kilometrech jsme leželi na boku, pak strašný rozbíječky, že auto dostávalo takový záhul, až jsem nevěřil, že to vydrží. Na kola nás nejdříve stavěl Kamaz, ale utrhl lano, tak mě postavil Maz. Posledních 100 kilometrů nám odešla zadní náprava, takže jsme jeli jenom na přední pohon," uvedl Kolomý, který je po problémech z úvodu rallye ze hry o přední umístění.

VIDEO: Kolomého trable v čase 0:38

"Vůbec jsem nevěřil, že v dunách se dá jet jen na přední náhon. Ale podařilo se nám dojet do cíle, tak asi jo," dodal člen týmu Buggyra Racing. "Ale bylo to peklo na zemi," vzkázal Kolomý a připomněl nekonečné množství malých dun, které každého pasažéra pořádně promasírovaly a zároveň prověřily kvalitu všech strojů.

Nejtěžší etapa druhé poloviny Rallye tedy dostála své pověsti. Mechanici obou týmů měli určitě do rána o zábavu postaráno.

Výsledky:

10 etapa: 1. Van Genugten (Niz./Iveco) 5:31:49, 2. Villagra (Arg./Iveco) -33, 3. Vjazovič (Běl./MAZ) -11:09, ...9. Šoltys -47:46, 10. Kolomý (oba ČR/Tatra) -51:51, 14. Macík (ČR/Liaz) -2:23:14.

Průběžné pořadí: 1. Nikolajev (Rus./Kamaz) 34:09:09, 2. Villagra -24:44, 3. Vjazovič -3:48:30, ...6. Macík -5:30:25, 11. Šoltys -7:46:05, 13. Kolomý -9:09:13.

Martin Kolomý měl potíže, svůj truck položil na bok
Martin Kolomý měl potíže, svůj truck položil na bok

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud