7. prosince 2012 • 09:06

Schumacher a magická sedmička

Autor: ga
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Číslo sedm se táhne sportovním životem Michaela Schumachera jako červená nit. Od první kvalifikace ve Spa po loučení v Sao Paulu.



Pověrčiví by řekli, že sedmička je osudovým číslem Michaela Schumachera. Matematické hrátky s některými statistickými údaji z kariéry německého pilota jim nahrávají. Ani v závěrečné sezóně se z vlivu čísla sedm nevymanil.

Začněme tím nejznámějším údajem. Michael Schumacher se stal sedmkrát mistrem světa. Letos závodil se startovním číslem sedm a na konci sezóny měl na kontě 49, tedy sedmkrát sedm bodů. 49 procent ze získaných bodů dosáhl po dojetí závodu na sedmé pozici a celkem sedmkrát letos Michael Schumacher nedojel do cíle velké ceny. Proto příliš nepřekvapuje, že poslední závod kariéry v brazilském Sao Paulu dokončil na sedmém místě. Jak jinak.

Nejen letošní šampionát se ale v případě Michaela Schumachera nesl ve znamení sedmičky. V roce 2004 se mohl pochlubit rekordními sedmi vítězstvími ve velké ceně v řadě. Stejný počet vítězství, tedy rekordních sedm, na jediném okruhu rovněž patří německému jezdci, stalo se tak v kanadském Montréalu. Další rekord je z roku 2006. Tehdy zvítězil Michael Schumacher během sezóny sedmkrát a přesto se nestal mistrem světa. A ještě jeden údaj. Do své vůbec první velké ceny se Michael Schumacher kvalifikoval v roce 1991 na okruhu Spa-Francorchamps v kokpitu monopostu Jordan na sedmé startovní pozici.
Témata: 
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud