13. června 2011 • 15:31

Hamilton najel do týmového parťáka Buttona

Autor: jrš
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Vytahovali se, jak spolu vzorně spolupracují. Mezi britskými šampiony Lewisem Hamiltonem a Jensonem Buttonem je prý aura plná respektu a úcty. Situace během GP Kanady však může být pořádnou rozbuškou pro hádky. Kolegové z McLarenu do sebe během úvodních kol ještě před přerušením najeli a Hamilton musel v závodě skončit.



Pohroma, šok. Montreal měl být odrazovým můstkem McLarenu ve stíhací jízdě za Sebastianem Vettelem. Britská stáj měla vhodné předpoklady - zdejší okruh sedí monopostům McLaren... Právě tady chtěl Lewis Hamilton vyhrát. Stejně jako v minulém roce.

Tentokrát se tak nestalo. Hamilton překvapivě vypadl a ještě překvapivější bylo, že za to mohla kolize se stájovým kolegou Jensonem Buttonem.

Jak k tomu došlo? V osmém kole se rozhodl Hamilton předjet Buttona na cílové rovince. Ten však svého kolegu nejspíš neviděl a natlačil Hamiltona na zídku.

Stříbrné monoposty o sebe nejprve drcly, Hamilton se dotkl pravým předním kolem boku monopostu a poté si urazil kolo o zeď. „Co to Lewis dělá? Co to sakra dělá?“ ptal se překvapeně Button vysílačkou svých šéfů, který z havárie vyvázl a nakonec ještě dokázal vyhrát.


Hamilton musel poté svůj monopost odstavit. A jen kroutil hlavou. „Měl jsem lepší výjezd z poslední šikany, Jenson tam udělal chybu. Cítil jsem, že ho mohu předjet. Vypadalo to, že jsem již polovinou vozu na jeho úrovni. Nevím, jestli mě viděl, nebo ne, ale neustále se ke mně přibližoval a zkřížil mi cestu,“ popisoval moment Hamilton. „Zničila se mi pneumatika. Tým mi řekl, abych odstoupil.“

V lijáku kraloval Button
V lijáku kraloval Button


Mistr světa z roku 2008 však neměl během deštivé GP Kanady potyčku jedinou. Hned po startu za safety carem se dostal do kolize s Markem Webberem z Red Bullu. Podle expertů je Hamilton v závodech příliš dravý a kvůli tomu chybuje.

„Lewisova povaha je velice útočná. Věří, že je nejlepší pilot na světě. McLaren mu ale není schopný dodat vítězný vůz, a proto je frustrovaný,“ hodnotil David Coulthard, bývalý pilot F1 a komentátor pro BBC.

Hamiltonovo chování bylo častým tématem poslední doby. V minulé GP Monaka dostal penalizace za vyřazení Felipeho Massy a Venezuelana Pastora Maldonada. „Myslím, že Lewis je výjimečný talent, ale občas je příliš agresivní při snaze někoho předjet. Pro jezdcovu agresivitu by měl existovat jistý limit. Závodník může být soutěživý, ale i respektovat ostatní,“ prohlásil dvojnásobný mistr světa Emerson Fittipaldi.

Přesto má Hamilton ve svém týmu podporu. To ostatně v přímém přenosu v Kanadě potvrdil Martin Whitmarsh. „A co mám s Lewisem dělat? On je mladý a velice šikovný pilot. Jeho jezdecký styl nehodlám předělávat,“ říkal pro BBC Whitmarsh. „Jenson prostě Lewise neviděl. Mezi piloty není žádný problém, už spolu o tom mluvili. Oba chtějí závodit, my jim věříme.“

VIDEO: Hamilton najel do týmového parťáka buttona.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud