22. listopadu 2011 • 18:45

Rivalové zase spolu? Ferrari chce získat k Alonsovi Hamiltona

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemají se rádi a ani to moc netají. Přesto by se rivalové Fernando Alonso a Lewis Hamilton mohli znovu setkat v jednom týmu. Ve Ferrari! Italská stáj má totiž podle deníku Daily Star o jezdce McLarenu eminentní zájem. Vidí v něm náhradu za Felipeho Massu, s nímž už v dalších letech nepočítá.



Zní to jako „milion impossible“, formule 1 ale podobných příběhů nabídla v minulosti několik. Lewis Hamilton, který od třinácti let jezdí v britské stáji McLaren, vyhrál s ní před třemi lety titul a ještě nedávno jí sliboval naprostou věrnost, by mohl odejít k největšímu rivalovi – do Ferrari.

„Lewis je velmi silný jezdec, v budoucnu se může stát cokoliv. Považuji ho za jednoho z hlavních adeptů, který by mohl usednout do kokpitu v našem týmu,“ překvapil nedávno šéf Ferrari Stefano Domenicali, čímž odpálil vlnu spekulací o plánovaném přestupu.

Podle britského deníku Daily Star by totiž Hamilton měl po skončení letošní sezony nahradit v italském týmu Felipeho Massu. Jezdce, s nímž paradoxně letos šestkrát vzájemně boural a také muže, který už dávno nepodává ve Ferrari takové výsledky, jaké by se od něj čekaly.

„Felipe je skvělý člověk, který jezdí srdcem, všichni ale víme, že už nepodává takové výkony, jako před tím incidentem v Maďarsku,“ připomněl bývalý jezdec David Coulthard dva roky starou nehodu, při níž Brazilec najel na odpadlou pružinu, a ta mu po nárazu do hlavy způsobila vážná zranění.

„Ferrari nemá na výběr, než se podívat po jiném jezdci. A Massa sám tuší, že se jeho čas blíží,“ dodal.

Hamilton má být ideální volba. Prý hledá novou výzvu, netěší ho fakt, že ho týmový kolega Jenson Button odsunul na pozici dvojky a po rozchodu s přítelkyní a zpěvačkou Nicole Scherzingerovou uvažuje i o přestěhování mimo Británii.

Lewis Hamilton a Nicole Scherzinger se rozešli
Lewis Hamilton a Nicole Scherzinger se rozešli

Přestup do Ferrari by ale byl šokem nejen kvůli tradiční rivalitě mezi McLarenem a Ferrari, ale také tím, že by se stal znovu týmovým kolegou Fernanda Alonsa, s nímž nemá od společného působení v McLarenu v roce 2007 právě nejlepší vztahy.

„Nevíte, co se může stát, proto nikdy neříkejte nikdy. Ale já se dívám na auta a McLaren měl vždycky nejlepší monopost. Jsem ve fantastickém týmu s velkou historii a budu pyšný, když tu budu tak dlouho, dokud o mě bude zájem. Nemusím jezdit ve Ferrari, abych měl svou kariéru kompletní,“ přiznal ještě nedávno Hamilton.

Jak ale zareaguje nyní?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud