13. prosince 2011 • 19:02

Bruno Senna přijel do Prahy uvést film o svém slavném strýci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uvést jedinou projekci dokumentárního filmu o svém strýci přijel dnes do Prahy Brazilec Bruno Senna, synovec slavného pilota formule 1 Ayrtona Senny, který zahynul po nehodě při Velké ceně Itálie v roce 1994.



Film, který je oficiálním dokumentem o životě bývalého trojnásobného mistra světa, natočil britský režisér Asif Kapadia.

V dokumentu je zmapována Sennova kariéra, proměna z talentovaného nováčka v legendu a také detaily o jeho tragickém úmrtí v Imole. Senna během své kariéry startoval ve 162 Grand Prix, z nichž 41 vyhrál.

"Když se na ten film díváte, prožijete si emoce. Je velmi dobře udělaný a užijí si ho také fandové mimo motosport," prohlásil dnes Bruno Senna v Praze na tiskové konferenci před projekcí.

Snímek viděl jednou při jeho premiéře loni v Brazílii.

"Hodně jsem se toho z filmu dozvěděl, byť jsem součástí rodiny. Zhlédnutí filmu bylo pro mě hodně emotivní a dostalo mě i to, že lidé kolem mě také hodně reagovali a prožívali to. To mě hodně dostalo," uvedl osmadvacetiletý závodník, který letos jezdil v barvách týmu Lotus Renault GP a v mistrovství světa obsadil osmnácté místo se dvěma body.

Ayrton Senna prý pro něho byl učitelem, vzorem a inspirací. "Naučil mě nejvíc," prohlásil Bruno Senna. Uvedl, že strýc byl hodně rodinný typ. "Rád si užíval čas s dětmi i se mnou, často se snažil utéct od stresu z formulí, byl často a dlouho doma, když měl volno," vzpomínal Senna. "A také dělal kanadské žertíky, vtipkoval. S ním byl strávený čas vždy dobrodružstvím, nikdy jsme se nenudili," prohlásil.

Bruno Senna přijel do Prahy uvést film o svém slavném strýci
Bruno Senna přijel do Prahy uvést film o svém slavném strýci

Uplynulá sezona pro něj byla prý hodně zvláštní. Rok předtím jezdil celý šampionát v týmu HRT, letos v průběhu roku nahradil Němce Nicka Heidfelda, s nímž vedení stáje Lotus Renault GP nebylo spokojeno. "Občas jsem měl dobré výsledky, občas ne, ale nebyla to snadná situace bez testování. Odnesl jsem si ale hodně nových zkušeností."

Musel se za běhu sžívat s technickými novinkami, systémy KERS a DRS. "Udělal jsem velký pokrok v kariéře, jsem v o dost lepší pozici, abych se mohl za rok zase zlepšit," míní. Zatím není známo, zda bude pokračovat v dosavadním působišti, nebo najde angažmá jinde.

"Uvidíme, ale letos jsem byl ve velkém týmu a měl jsem možnost dostat se dopředu a závodit. Chtěl bych se dostat mezi ty nejlepší," řekl.

Po odpoledním příletu do Česka stihl hned ochutnat slivovici. "Snad si na ní nevypěstuji závislost," uvedl dobře naladěný jezdec. Večer chce poznat lépe Prahu. "A snad stihnu zítra koupit také nějaké suvenýry," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud