23. dubna 2012 • 16:31

Fotostřípky z GP Bahrajnu: Krásné ženy, rychlá auta, arabský luxus

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Velkou cenu Bahrajnu formule 1 ovládl obhájce titulu Sebastian Vettel, který si připsal své první vítězství v nové sezoně. Obrazem vám nyní přinášíme pohled do zákulisí závodu. Padesát fotostřípků by vám mělo přiblížit atmosféru kolotoče F1 i nejmenšího státu v oblasti Perského zálivu, kde se závod letos konal po roční odmlce. Unikátní fotografie zhotovil známý fotograf Jiří Křenek



Organizátoři Velké ceny Bahrajnu podle promotéra formule 1 Bernieho Ecclestonea odvedli výbornou práci a zajistili si, že závod v Manámě zůstane v seriálu mistrovství světa. A to přesto, že závodu přihlížela mizivá návštěva. Oficiální údaje tvrdí, že na okruh Sáchir dorazilo 28 tisíc diváků.



FOTOGALERIE: 50 střípků z Bahrajnu >>


V minulé sezoně byl závod v Bahrajnu zrušen kvůli politickým nepokojům, které v zemi přetrvávají. Proto zaznívaly hlasy, aby se v Manámě znovu nejelo. Navzdory protivládním demonstracím však Mezinárodní automobilová federace dala konání Grand Prix zelenou a samotnou Grand Prix nepokoje nenarušily.

Ecclestone v neděli prohlásil, že Bahrajn zůstáne v kalendáři i pro příští sezonu. "Jednoznačně. Nevidím důvod, proč by tomu tak být nemělo. Za rok budeme zpátky a stejně tak v mnoha dalších letech, protože tu odvádějí skvělou práci," řekl. "Je vidět, že zájem o motosport na Blízkém východě stále roste," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud