29. května 2012 • 08:56

VIDEO: Schumacher, nebo Smůlmachr? Šampion se trápí

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Štěstí se mu letos vyhýbá obloukem a ještě se na něj zpoza rohu škodolibě směje. Těžko hledat v letošním ročníku F1 většího smolaře, než je sedminásobný mistr světa Michael Schumacher. Má vůz schopný vyhrávat, přesto získal jen dva body a čtyři nedokončené závody. Někdy si za to může sám, jindy mu to pikantně pokazí jiní.



Jeho reakce se liší. Někdy krčí rameny, jindy hází zlostí volant do štěrku a nadává soupeři do idiotů. Když naposledy Michael Schumacher odstoupil v GP Monaka, jen zaparkoval s vozem do boxů a tiše kroutil hlavou. Šestý závod, čtvrté odstoupení.
 
„Co mám už říct? Znovu jsem měl na pódium a znovu jsem ani nedojel. Kolikrát ještě budu mít letos smůlu,“ zoufal si před novináři.
 
Deník Bild ho okamžitě překřtil na mistra světa, jenže na smolařského mistra světa. „Má ji tolik, kolik jen může. Vždy to má nadějně rozjeté, ale ve finále to dopadne jinak,“ diví se i Niki Lauda.
 
Začalo to v GP Austrálie, kdy Schumacher odstoupil kvůli problémům s převodovkou. I Malajsii mohl zajet více než desáté místo, nebýt střetu s Romainem Grosjeanem.

A když mu v další GP Číny špatně upevnili pneumatiku, přičemž musel i zde odstoupit, ještě se smál. „Na toho kluka se nezlobím, stává se to.“

Jenže týmová chyba ho poslala na chvost startovního pole i v GP Bahrajnu, a přestože stačil dojet ještě desátý, úsměv z tváře pomalu mizel.

VIDEO: Jak skončil Schumacher v GP Číny

Nastala nervozita, korunovaná zbrklou chybou při předjíždění Bruna Senny ve Španělsku a výbuch emocí. „Idiot,“ odplivl si na adresu jezdce Williamsu.

VIDEO: Jak skončil Schumacher v GP Španělska

 Byl to však on, kdo byl penalizován ztrátou pěti míst na startu GP Monaka, kde jinak kvalifikaci vyhrál. Takhle startoval šestý a místo toho, aby jel jako pozdější vítěz Mark Webber, znovu přišel do kolize s Romainem Grosjeanem a nakonec zase ani závod nedokončil kvůli problémům s tlakem paliva.

VIDEO: Jak Schumacher boural s Grosjeanem v Monaku

Zatímco jeho týmový kolega Nico Rosberg bojuje o titul s devětapadesáti body, Schumacher se krčí na osmnáctém místě se dvěma body. Vzhledem k tomu, že mu po sezoně končí smlouva a spekuluje se o jeho rozlučce, zatím neprobíhá podle plánu.

Schumacher nedokončil VC Číny kvůli chybě v boxech.
Schumacher nedokončil VC Číny kvůli chybě v boxech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud