20. září 2012 • 10:40

Jeho příchod, Schumacherův konec. Míří Hamilton do Mercedesu?

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Kuchta utekl do sóla a přeloboval Fryštáka. Senzační gól, 0:1
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spekulace o možném odchodu pilota F1 Lewise Hamiltona z McLarenu sílí. Peníze i nová výzva lákají britského pilota, aby realizoval svůj přestup do Mercedesu, čímž by však urychlil případný odchod sedminásobného šampiona Michaela Schumachera. „Až skončí, rádi bychom využili jeho zkušenosti v managementu,“ říká předběžně i šéf Mercedesu Ross Brawn.



Pokud Lewis Hamilton nakonec opravdu podepíše s Mercedesem, bude to automaticky znamenat odchod jedné z největších motoristických ikon historie – Michaela Schumachera.

Právě toho by měl, podle spekulací, mistr světa z roku 2008 v příštích sezonách nahradit. Pokud se domluví na podmínkách smlouvy.

„Věřím, že už se Hamilton s Mercedesem předběžné domluvil na podmínkách a teď už jen dolaďují detaily,“ vzkázal však nedávno jasně expert Eddie Jordan.

A proč zrovna Schumacher? Nikdo další se už nenabízí. Druhý týmový pilot Nico Rosberg totiž jasně prohlásil, že v Mercedesu zůstane i v příštím roce.

„Nesoustředím se na to. Nechávám to lidem, kteří se mnou pracují. Soustředím se jen na to, jak vyhrát mistrovství světa,“ mlží sice nadále Hamilton, jeho ambice jsou však veřejným tajemstvím.

Podle spekulací jsou navíc peníze (1,5 miliardy korun za tři roky), výzva i fakt, že se od roku 2014 budou využívat jiné motory hlavním důvodem, proč Hamilton zvažuje odchod z McLarenu právě do Mercedesu.

A že by byl týmovým kolegou Rosberga? Žádný problém, oba jsou kamarádi, kteří spolu už závodili v nižších třídách. Dokonce shodně bydlí i v Monte Carlu.

Hamiltonův příchod by navíc vyřešil i další otázku: Další pokračování Michaela Schumachera. Sedminásobný šampionovi končí letos smlouva, a byť zaznamenal po svém comebacku v roce 2010 výkonnostní vzestup (stejně jako Mercedes) na vítězství zatím stále čeká.

„Pořád se nic neděje, dokud Schumacher nebo Hamilton definitivně neřekne: Jsem tady. Co se mě týká, bylo by určitě dobré, kdyby Schumacher zůstal u nás. Vycházíme spolu dobře,“ zamýšlí se i Nico Rosberg.

Kdyby však Schumacher přeci jen skončil, zaměstnavatele by zřejmě neměnil. Podle šéfa Rosse Brawna by mu bylo okamžitě nabídnuto místo konzultanta v týmu. Aby ne, jen za tři roky působení v Mercedesu šla i díky jeho poznatkům německá stáj výkonnostně nahoru.

„Je to možné. Jednou přijde čas, kdy bude třeba skončit,“ přiznal Brawn. „Ale to zatím neřešíme, protože to není na pořadu dne. Nedá se však popřít, že jeho zkušenosti a přehled by byly v takovém případě byly přínosem pro jakýkoliv tým,“ dodal Brawn.

Bude tedy o budoucnosti Hamiltona a Schumachera jasněji ještě před víkendovou GP Singapuru?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud