22. února 2013 • 13:02

Pořezal na párty šéfa Renaultu. Teď se Sutil možná vrátí do F1

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Užívá si nyní větší pozornosti než Sebastian Vettel nebo Fernando Alonso. Proč? Protože usiluje o návrat! Německý pilot Adrian Sutil bojuje o křeslo ve formuli 1, a to rok poté, co byl odsouzen k osmnáctiměsíčnímu podmínečnému trestu za pořezání spolumajitele týmu Lotus Renault Erica Luxe v šanghajském baru. „Ukázal jsem, že mám rychlost,“ řekl po testu v týmu Force India.



Jeho budoucnost byla nad propastí. Talent, ale také výtržník, kterému jeden okamžik nepříčetnosti mohl zkazit celou kariéru.

Když na začátku loňského roku stanul Adrian Sutil před soudem, a ten mu udělil osmnáctiměsíční podmínečný trest a pokutu pěti milionů euro, všichni v F1 se od něj odvrátili.

Důvod? Při hádce na oslavě narozenin Lewise Hamiltona v roce 2011 vzal prázdnou lahev od šampusu a pořezal s ní spolumajitele týmu Lotus Renault Erica Luxe. Tomu dodnes hyzdí tvář devíticentimetrová jizva o čtyřiadvaceti stezích.

A Sutil okamžitě dostal z formule 1 padáka. Na rok.

Nyní totiž z Force Indie dostal příležitost testovat před sezonou monopost Force India. A včera v Barceloně ukázal, že mu roční pauza neublížila. Byl i rychlejší než Mark Webber z Red Bullu.

„Ukázal jsem, že mám pořád rychlost. A to bylo velmi důležité,“ říkal po testu Sutil. O místo vedle už jistého jezdce Paula di Resty se rozhoduje mezi ním a Julesem Bianchim.

„Nevím, kdo z nás má větší šanci. Udělal jsem ale vše, co bylo v mých silách, abych se vrátil. A teď už je rozhodnutí jen na vedení,“ hodnotil Sutil.
Rozhodnutí by už mohlo přijít příští pondělí. A pro Sutila může hovořit nejen fakt, že tu působil i dříve, ale také, že by se sponzory měl přinést až osm milionů euro.

„S tímto týmem už jsem strávil šest let, znají mě. Možná za tím ale bude i byznys. Už se ale nemohou rozhodovat dlouho, první závod v Melbourne je za tři týdny,“ dodal Sutil.

VIDEO: Povedené momenty Sutilovy kariéry.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud