30. června 2013 • 16:39

BUM! Exploze pneumatik děsily formuli, Hamiltona stála triumf

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Domácí Velká cena Velké Británie se pro domácí hvězdu Lewise Hamiltona změnila v horor. Pilot Mercedesu vyrážel do závodu z prvního místa a držel si ho až do osmého kola. Jenže v tom mu bouchla levá zadní pneumatika a než se dostal do boxů, propadl se hluboko do startovního pole. A Hamilton nebyl zdaleka sám, koho tahle smůla potkala, takže se zase naplno rozběhly diskuze o kvalitě pneumatik Pirelli.



Poté, co exploze pneumatiky zničila naděje Lewise Hamiltona, který na ráfku musel objet prakticky celý jeden okruh, přišel o kolo i Felipe Massa a krátce po něm i Francouz Jean-Érik Vergne. To už nemohli ignorovat komisaři a vyslali na trať safety car.

„Bezpečnost je to nejdůležitější,“ říkal po závodě, ve kterém nakonec dojel čtvrtý, Lewis Hamilton. „Tohle je prostě nepřijatelné,“ dodal rozzlobeně pilot Mercedesu, který v Silvestone dost možná mířil za triumfem.

VIDEO | Podívejte se, jak přišel Hamilton o pneumatiku

„Testujeme pneumatiky, aby se nic podobného nestávalo, a oni po těch testech neudělali vůbec nic,“ pokračoval mistr světa z roku 2008. „Někdo se mohl nabourat. Za safety carem jsem si říkal, že se s tím začne něco dělat, až se někomu něco stane,“ říkal naštvaný Hamilton.

Když se ho novináři ptali, jestli se bude snažit promluvit se zástupci Pirelli nebo FIA, jen krčil rameny. „Byla by to ztráta času. Viděli, co se stalo. Oni na to musí reagovat,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud