7. července 2013 • 15:16

Další průšvih ve formuli! Webberovi ulétlo kolo a srazilo kameramana

Autor: tbl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | FOTO | Před týdnem na GP Velké Británie trápily piloty formule 1 explodující pneumatiky. A ani nedělní Velká cena Německa se neobešla bez průšvihu. Při zastávce v boxech mechanici Red Bullu špatně upevnili Marku Webberovi jedno z kol. To pak při rozjíždění ulétlo a srazilo nešťastně stojícího kameramana.



Muž byl s otřesem mozku, dvěma zlomenými žebry a klíční kostí převezen vrtulníkem do nemocnice, kde pobude několik dní. Podle prvních zpráv byl nicméně bezprostředně po nárazu při vědomí. Red Bull za incident dostal pokutu 30 tisíc eur (téměř 780 tisíc korun).

Webberův tříkolový monopost museli po incidentu mechanici dotlačit zpátky do boxů a australský pilot nabral podstatnou časovou ztrátu. Do závodu se vrátil na posledním místě, díky tomu, že na trať později musel vyjet safety car, však dokázal ztrátu stáhnout a probojovat se až na slušné 8. místo.

VIDEO | Webberovi ulétlo kolo a srazilo kameramana


Šestatřicetiletý Webber v posledním týdnu oznámil, že po sezoně v týmu Red Bull končí a bude závodit za Porsche. Pravděpodobnou příčinou jeho odchodu je rivalita s mistrem světa Vettelem, kterého stáj vytrvale upřednostňuje na Australanův úkor.

Webberovi při rozjíždění v boxech ulétlo kolo
Webberovi při rozjíždění v boxech ulétlo kolo

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud