29. srpna 2013 • 18:49

Boj o prezidentské křeslo FIA začíná

Autor: marcel gause
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na konci roku 2013 vyprší Jeanu Todtovi dosavadní mandát prezidenta Mezinárodní automobilové federace FIA. Po dnešku zná jméno svého prvního vyzyvatele v boji o prezidentské křeslo. Stává se jím dlouholetý spolupracovník Maxe Mosleyho, Brit David Ward.



Jean Todt se dnes dozvěděl jméno svého prvního vyzyvatele v souboji o post prezidenta FIA. Volby jsou přitom plánovány na prosinec 2013. Tím, kdo se pokusí malého Francouze s bohatou minulostí v motoristickém sportu sesadit z trůnu, je Brit David Ward. 

56letý Ward je znám svými bohatými kontakty v politických kruzích a dlouhá léta pracoval po boku Todtova předchůdce Maxe Mosleyho. Byl také stratégem a poradcem bývalého opozičního vůdce labouristů Johna Smithe, který měl počátkem 90. let minulého století velkou šanci stát se britským premiérem. Proslavil se rovněž jako lobbista v Bruselu. V automobilové federaci má silnou pozici, zastával v ní významné posty. Svou kampaň zahájí v září, až se vrátí z dovolené na řeckém ostrově Kréta. 

Jean Todt se zatím k obhajobě prezidentského křesla oficiálně nevyjádřil. Počítá se ale, že se k ní přihlásí, protože v minulosti již několikrát naznačil chuť pracovat v čele automobilové federace i v dalším volebním období.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud