20. dubna 2014 • 23:15

Trapas v Číně! Pořadatelé si spletli počet kol, závod ukončili dříve

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se opravdu jen tak nevidí. Velká cena formule 1 v Číně přinesla hodně paradoxní situaci, o které se bude ještě dlouho mluvit. Vítěz závodu Lewis Hamilton totiž viděl cílový praporek už na konci 55. kola, závod jich měl ovšem naplánován 56.



"Tomu jsem vůbec nerozuměl. Bylo to podivné. Nevěřil jsem svým očím, říkal jsem si: Vidím opravdu dobře?" vyprávěl o paradoxní situaci britský pilot.

Fanoušci tak mohou najít v oficiálních výsledcích hned dva záznamy. Z jednoho se dozví pořadí po průjezdu 54. kolem, druhý pak po oficiálním konci, tedy 56 kolech.

Důvod je jednoduchý. Pravidla formule 1 mluví o tom, že pokud je závod z jakéhokoliv důvodu ukončen předčasně, platí výsledky o kolo předtím, než byl závod zastaven. A Hamilton byl odmávnut těsně předtím, než projel 55. kolem. Za jeho finální okruh tak bylo stanoveno kolo 54.

"Když jsem viděl šachovnicový praporek, všimnul jsem si, že nikdo není na naší boxové zídce tak, jako obvykle. Do vysílačky jsem se zeptal, co mám dělat a bylo mi řečeno, abych jel dál, tak jsem pokračoval," říká Hamilton.

Štěstím pro zmatené pořadatele je to, že problémy nijak neovlivnili konečné výsledky. Jezdci z první desítky si totiž posledních patnáct kol závodu drželi své pořadí.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud